Младен Маринов: През ноември са регистрирани само 3 телефонни измами спрямо 127 за миналата година

Снимка: Архив

През ноември са регистрирани само 3 телефонни измами спрямо 127 за миналата година. Това посочи в отчет за свършената работа през 2019 година министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По думите му по отношение на противодействие на битовата престъпност продължава устойчивата тенденция на намаляване на регистрираните убийства, кражби и грабежи, посегателства спрямо моторни превозни средства и престъпления, свързани с наркотици. „Разкриваемостта се увеличава. Добро е взаимодействието с прокуратурата при работа за разкриване на престъпления“, отбеляза вътрешният министър.

Младен Маринов посочи, че се запазва и тенденцията за намаляване на разпространението на цигари без акцизен бандерол.

Във връзка с пътната безопасност министърът посочи, че тази година МВР не е успяло да постигне целта си да намали броя на жертвите по пътищата. „За съжаление броят по линия на пътната безопасност – запазваме тенденцията от миналата година. Миналата година имахме намаление със 70 убити. За съжаление тази година не успяхме да намалим още броя на убитите. Има значителен спад при тежките пътнотранспортни произшествия“, допълни Маринов.

Коментари

Задължително поле