Млади рокаджии показаха откъде изгрява слънцето

Групата набира скорост с втори сингъл и видеоклип

В първия топъл ден за сезона, на българската музикална сцена изгря хитът Rising Sun на електро рок групата Innerglow. Това е втори сингъл и видеоклип на Innerglow и се появява година след възникването на групата.

„Неслучайно с Rising Sun дойде и хубавото време”, шегува се вокалистът Тодор Ковачев. Клипът е заснет от режисьорката Рая Радичкова. В него блясъкът на слънчевите лъчи се редува с този от фарове на мотори.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZiCCgOs_jk

„В кадрите определено има усещане за свобода, което допълва песента”, казва Тодор за видеото, представящо един екстремен следобед на трима мотористи в малко познато кътче от България. Innerglow е създадена през 2017 г. от Тодор Ковачев (вокали и кийборд), Иван Даскалов (бас), Матей Христосков (ударни) и Петър Желев (китара) и е един от най-новите проекти на българската сцена с фокус върху авторската музика. Като част от лейбъла Home­ovoxmusic, четиримата имат възможността да работят с китариста на ”Остава” Георги Георгиев, който подкрепя групата от самото начало.

Тяхната музика прави впечатление с модерното си звучене и силно застъпеното електронно влияние, с поп, денс и фънк елементи, а вокалите са ярко изразени и мелодични.

„Стремим се да оформим стил, който е универсален и може да се хареса на хора с различни музикални вкусове. Иска ни се да не сме заключени в строго определена посока”, казва още Тодор. „Според някои хора не свирим точно рок, за други сме рок музиканти. Специално в ”Rising Sun” съчетаваме рок влиянията си с електронния денс по начин, какъвто досега не сме чували. Целта ни е да изградим музика, която няма конкретен аналог в България или в чужбина”, обяснява вокалистът. През първата си година на сцената, момчетата от Innerglow записаха участия във фестивалите „София диша” и пловдивския „Капана Фест”, стъпиха на една сцена с рокаджиите от Jeremy? и преди няколко дни участваха в големия концерт на Hayes & Y в Sofia Live Club. След излизането на новия сингъл, за групата предстои общ концерт с „Остава” на 20 април в „City Stage” и редица участия из страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл