Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Спекулации за третия кандидат за ЧЕЗ Според чешка медия това е “Еврохолд”

Войската купува 33 000 чифта кубинки

Млади социалисти поискаха отваряне на парка на резиденция „Лозенец“ с пъстра инициатива

Социалисти от младежката структура на БСП в район „Лозенец“ организираха инициативата „Резиденция „Лозенец“ за всеки!“ пред главния вход на резиденцията.

Според Министерството на отбраната, което стопанисва резиденция „Лозенец“, тя е секретен обект, но според ценоразпис, качен на сайта на министерството, срещу сумата от 14 400 лв. всеки може да покани над 500 души на частно парти.

Целта на инициативата на младите социалисти е паркът на резиденция „Лозенец“ да е достъпен през светлата част от деня за всички столичани и гости на столицата.

Социалистите поставиха пред главния вход на резиденция „Лозенец“ голяма арка, на която закачиха над 100 цветни пликове за писма. На пъстрия фон те поканиха всеки преминаващ или пристигащ на събитието да си направи снимка заедно с една от цветните табели, на които се четяха послания като „Резиденция „Лозенец“ за всеки“ и „СТОП на двойния стандарт“, както и с цветни очила и шапки.

„Отстояваме нашата позиция за парка на резиденцията, но искахме и да създадем настроение и положителен заряд. Затова избрахме да проведем събитието по този начин. Вярваме, че с положителни инициативи можем да предизвикаме промяна към по-добро в живота на гражданите на София“, сподели Габриел Вълков, председател на Младежко обединение в БСП – Лозенец.

Във втората част на събитието социалистите раздаваха на преминаващите граждани листове и ги молеха да напишат защо според тях резиденция „Лозенец“ трябва да отвори врати за гражданите. Всички можеха да сложат своите послания в пъстрите пликове за писма, които организаторите бяха закачили пред входа на резиденцията. Младежите от БСП обещаха, че тези писма ще бъдат изпратени на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

„Това, което се случва с резиденцията, е класически пример за паралелната държава, в която живеем. За едни може, а за голямата част от народа – не“, сподели Николай Велчев, председател на РС на БСП – Лозенец, който също участва в събитието.

На място дойде и районният кмет на „Лозенец“ Любомир Дреков. Той поговори с присъстващите, които споделиха, че искат една зелена и по-достъпна за всички хора София.

Събитието бе организирано под егидата на Младежко обединение в БСП – София като част от кампанията „24х24“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.