Молдавит - извънземният камък

Moldavite; Specimen = ca. 45 mm; Cesky Krumlov Area; Czech Republic; https://www.mineralienatlas.de/lexikon/index.php/Bildanzeige?pict=1463696687

Да е кристал, не е кристал

Най-редки са пеещите молдавити

Най-силният възможен талисман срещу черна магия е и най-мощният камък за духовна трансформация и пробуждане. Молдавитът ни помага да се свържем с най-висшите вибрации и да отключим интуицията си. Този най-магьоснически от всички минерали е тектит - камък, паднал от небето. Смята се, че той е тук в помощ на промяната и лечението на Земята.

[modula id="3328377"]

Молдавитът е най-мощният камък, който може да се открие на Земята. Той е ключ към един вълшебен свят, за който не всеки знае, а дори и знаещите за съществуването му са рядко допускани тдо него. Това е светът на космоса вътре в нас.

Молдавитът на е кристал, а тектит. Много са теориите за това как се е появил, като най-популярна е тази на професор Владимир Буска, който смята, че молдавитите се формирали преди 14,7 млн години, след като гигантски метеорит се сблъскал със Земята.

Когато летящата в шеметна скорост маса с размер няколко кубични километра се забила в повърхността на планетата, това предизвикало изпаряването на най-горните слоеве на земната кора в грамаден радиус.

Всъщност евапоризацията настъпила още преди сблъсъка, под въздействието на възглавница от силно компресиран горещ въздух, която се била образувала пред летящия с хиперскорост метеорит. Сблъсъкът бил титаничен. Взривът от него може да се сравни със силата на няколко водородни бомби. Атмосферата била разкъсана, образувал се мехур от вакуум, в който се разлетяла разтопената материя - тектитите.

Нагорещеният въздух с изпарените горни земни пластове се издигнал над атмосферата. При падането обратно на земята, тектитите се охладили рязко и се посипали в радиус от хиляди километри около кратера.

Така се получили разнообразните и фантастични форми, под които в днешно време откриваме молдавитите - приличат на капки, сфери, дискове, яйца, пръчки, камбанки или замръзнала разплискана вода. Повърхноста им е неравна с дупки, бабунки, иглички. Това се дължи частично на произхода им, частично на въздействието на средата или почвата, където са прекарали милиони години, преди да бъдат изровени от човека. Най-редки са пеещите молдавити (Angel Chimes на английски). Наричат ги пеещи, защото издават нежен звън, когато ги чукнат леко с друг молдавит или метал.

Целият процес на разтапяне протича за много кратко време - в частите от секунди, преди метеоритът или ядрото на кометата да докосне земната повърхност. Множество проучвания са установили, че всички молдавити на планетата ни произхождат от един кратер с диаметър 25 км. - кратера Рийс в баварския район Донау Рийс. Още повече, че възрастта на кратера съвпада с тази на молдавитите.

Основно молдавит се добива от Южна Бохемия в Чешката република по поречието на р. Вълтава или, както я произнасят местните “Молдао”, откъдето идва и името му. Всички парченца молдавит са се посипали в радиус от 500 км от кратера.

В книгата си “Молдавитите - чешките тектити” чешкият геохимик и минералог пише, че първият ни досег до молдавита е бил по времето на кроманьонския човек. Няколко камъка молдавит са открити заедно с Вилендорфската Венера в Долна Австрия. Находки има и в множество археологически обекти в Централна Европа, което значи, че молдавитите са познати на праисторическия човек.

С годините хората се уверили, че молдавитът носи извънземна сила, космическа свръхдуша, която го прави уникален по мощ и въздействие. Той увеличава многократно способностите на ясновидците и лечителите.

Отваря възможностите за телепатия и съновидения. Смята се, че той е тук в помощ на промяната и лечението на Земята. Изключителен помощник е при медитация и се комбинира отлично с повечето кристали, като усилва въздействието им. Той не само предпазва, но и отключва интуитивното ни познание и ни учи как да се предпазим сами, като ни свързва с висшия “Аз”. Изменя съзнанието и ни отвежда в най-висшите духовни измерения и улеснява процеса на духовното възнасяне. Поглъща лошата енергия и ни освобождава от нея. Не лекува отделните органи, той прави много повече - дава ни информация къде се крие проблемът и научава тялото ни как да се самоизлекува. Ускорява неимоверно духовното развитие и усилва личните вибрации.

 

Зелен и извънземен - по какво се различава от обсидиана

В тектитите няма грам вода

Тектитите са стъкло, образувано при разтапянето на горните пластове на Земята при сблъсък с метеорит. А молдавитите са най-известният вид тектити, които се използват в бижутерията. Обсидианът също е вид стъкло, образувано при разтапяне, но не при сблъсък с метеорит, а при изригване на земна лава. Той и другите типове вулканично стъкло, се отличават от тектитите по доста неща, като основното е, че в тектитите няма почти никакво съдържание на вода.

Когато се разтопи, вулканичното стъкло шупва, заради водата, която съдържа, а тектитът просто се стопява - при него почти не излизат мехурчета. Съдържанието на вода в обсидиана е между 0,1 и 0,9 процента. В молдавита има по-малко от 0,02 процента вода. Но на външен вид зеленият обсидиан и молдавитът се различават и по множеството мехурчета в молдавита - обсидианът обикновено е кристално чист.

Химическата формула на молдавита е SiO2 (+Al2O3). Твърдостта му варира от 5,5 to 7 по 10-степенната скала на Моос. Прозрачен или полупрозрачен, той е с цвят на горски мъх.

 

Шепот от отвъдното

Прави мистик от Скорпиона

Молдавитът подхожда на всички знаци, но най-благоприятно се отразява на Скорпиона, като подсилва мистичните му заложби. На Въздушните зодии дава вяра в собствените сили и възможност да реализират потенциала си. Земните ще направи по-повратливи в избягването на подводните камъни, които биха могли да им поставят неприятелите. Огнените знаци ще получат попътен вятър в платната и шанс да осъществят благородните си намерения. Водните ще разкрият по-пълно талантите си и ще намерят път за реализирането на плановете си.

 

Как да отличим истинския

Търсете балончета

Молдавитите може да са и в яйцевидна форма, но такива големи камъни са рядкост и струват петцифрена сума. Ако търговец ви ги предлага с пълни шепи, вероятно става дума за фалшификати. Обърнете внимание и на нюанса на този синтетичен молдавит, който е също по-различен от цвета на естесвения.

Молдавитът е един от най-фалшифицираните камъни. Ето как да се ориентирате дали е менте.

1. Цената. Молдавитът е много скъп и рядък камък. Камъче от 5 гр струва около 100 лв.

2. Откъде го купувате. 95% от камъните от Китай, Хонконг, Индия и Тайланд в еBay са фалшификати. Логиката е елементарна - молдавити има единствено около р. Молдава в Чехия.

3. Размерът. Най-големият молдавит в света е 235 гр. Имайте го предвид.

4. Прекалена лъскавина - ако изглежда като мокър, значи е менте. Молдавитът е лъскав, но не със стъклен блясък.

5. Цветът. Цветът на молдавита е в специфичен горски нюанс. Съветът е да погледате в интернет снимки на естествени молдавити, за да добиете представа горе-долу как трябва да изглежда истинският молдавит.

6. При фасетираните камъни - не бива да е напълно бистър. В естествения има обилни мехурчета, “конци” или “въртопчета”.

7. Не вярвайте на документите. Единственият сертификат, на който може да се доверите, е този от GIA.

 

Смущения по трасето

Какво е „молдавитна треска”?

Не си мислете, че молдавитът ви разболява - той открива какво не е наред в тялото ви и отстранява пречките

Тъй като е извънредно силен, въздействието му понякога води до странни усещания. Те не бива да ви смущават. Те са знак, че молдавитът започва да работи върху вас, обяснява американският лечител Марк Байерски.

1. Кошмари и щури сънища.

Мнозина споделят, че са започнали да сънуват изключително ярки, понякога доста шантави сънища и дори кошмари. Марк Байерски, който от 14 г. изследва въздействието на молдавитите, съветва да не спирате да носите камъка си. Според него, това означава, че молдавитът изважда на повърхността подтиснатите спомени от травми или мъчителни епизоди от миналото. Или, че се намирате в заплетена житейска ситуация и мозъкът се опитва да напасне пъзела и да разбере какво се случва. До няколко седмици всичко ще се уталожи.

2. Молдавитна треска.

Потиш се, боли те глава или имаш учестено сърцебиене. “Нормално е, - обяснява Байерски. - Не го сваляйте. Това е действието му. Когато се пречиствате, например ако провеждате лечебно гладуване, тялото преминава през нещо като токсичен шок, боли те главата, спи ти се. Никога, за нищо на света не си мислете, че молдавитът ви разболява. Не, той ви посочва къде имате проблем - запушени енергийни канали, чакри... И ги отстранява. Ако изпитате болка, докато работите с молдавита, не се паникьосвайте - просто камъкът работи върху вас. Изтърпете болката, защото това е болка на изцелението.”

3. Замайване, усещане че летиш.

Обгръща ви горещина, усещате се сякаш треперите или се повдигате над земята. Може да заговорите езици, които никога не сте знаели. Не се плашете и не се отказвайте - това значи, че молдавитът работи по-дълбоко и по-мощно, отколкото си представяте, съветва литотерапевтът Байерски.

4. Нищо.

Понякога отнема време, докато молдавитът успее да пробие през вашата упоритост или това, което ви блокира, докато се отворите към енергията му. Молдавитът се зарежда лесно. Той “пие” от лошата ви енергия, когато сте уязвими, и се захранва от добрата, когато сте щастливи. За да го заредите, капнете три капки от любимото си етерично масло на лявата си длан. Втрийте го в камъка. Хванете молдавита в лявата ръка, а дясната длан обърнете нагоре. Започнете да дишате. Вдишвайте през носа, издишвайте през устата. Представяйте си, че вдишвате чиста енергия и издишвате всички нежелани неща - тъга, раздразнение, болести. Ще усетите гъделичкане или боцкане в свободната длан и пулсиране в ръката, която държи молдавита. Ако при зареждането получите главоболие или други болки, не се отказвайте, това значи отново, че камъкът работи върху вас.

Това зареждане се прави, когато сте весели и доволни, дори преливащи от щастие. В такъв момент ще имате какво да дадете на камъка си.

 

 

ИНТЕРГЕОРЕСУРС - ТЪРГОВИЯ СЪС СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ

София, ул. Козяк 17, бл.4 партер; www.intergeoresource.com; е-мейл: intergeoresource @gmail.com

тел: 02 980 58 70; мобилен: 0887 196 193; фaкс: 02 980 54 83

  • Скъпоценни, полускъпоценни и декоративни камъни и изделия от тях
  • Експертни оценки и идентификация на скъпоценни камъни
  • Консултантска дейност в областта на геология, геофизика и минно дело

Коментари

Задължително поле