Момченце загина, а сестричката му е обгазена при пожар в жилище

Снимка: Архив

Момченце на 5 години е загинало, а по-малката му сестричка е обгазена и с обгаряния по цялото тяло при пожар в къща в село Горско калугерово, Община Сухиндол.

Трагедията се разиграла около 17,04 часа в събота в дома на ромска фамилия. Жилището е в покрайнините на селото и обитателите му се топлели с печка на твърдо гориво. В злополучната вечер бащата и по-малкото дете спели в една от стаите. Момченцето пък си играело в съседното помещение и се въртяло с парцали около печката. Внезапно обаче парчетата плат, които детето било наслагало върху камината пламнали.

Огънят бързо обхванал едноетажното жилище. Бащата се събудил от гъстия пушек, който изпълвал къщата и от писъците на сина си, но вече било късно. Мъжът извел по-малкото дете навън и се обадил на телефон 112.

Пламъците обаче са погубили момченцето. Пострадалото момиченце пък е транспортирано в областната болница във Велико Търново с обгаряния и натравление от задушлиевия дим. Медиците от старата столица се борят за живота му.

На място незабавно били изпратени две пожарни с петима огнеборци от Павликени, които са потушили пламъците. Огънят е погълнал 50 кв. м покрив, двете стаи и коридора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България