Момче обра къщата на англичанка, купи си куче

Снимка: Архив

Момче на 15 г. отмъкна пари и техника от дома на англичанка в шуменското село Веселиново.

С част от сумата детето си купило породисто кученце. При претърсване в дома на тийнейджъра са открити 3 485 лева от общо откраднати 3900 лв., намерен е и липсващия скъп мобилен телефон, както и музикален плеър. Вещите и парите са иззети, съобщават от полицията в Шумен.

Поне два пъти тийнейджърът влизал в къщата на 69-годишната англичанка. През март малко преди да отпътува за родината си жената забелязала липсата на 200 паунда и техниката. Подала сигнал и поискала проследяване. Така станало ясно, че телефонът е във Веселиново. Когато се завърнала през юни решила да ремонтира къщата и затова държала голяма сума. Част от парите изчезнали и на 22 юни жената подала сигнал до полицията.

15-годишното момче гостувало често на жената, помагало й да коси райграса. Тя пък му преподавала уроци по китара. Криминалисти бързо го уличили, а детето признало, че си купило кокер шпаньол с парите. Другите било скрило в къщата. Понякога ползвало мобилния телефон, но родителите му изобщо не подозорали, че това е скъп апарат и не се интересували откъде го има. До момента ученикът не е криминално проявяван.

Коментари

Задължително поле