Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Момчил Андреев, главен изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна“: Студът вдигна рязко потреблението на енергия

Г-н Андреев, колко е средното повишение на декемврийските фактури за електроенергия в Североизточна България?

– Средната сметка на битовите клиенти на „Енерго-Про Продажби“ за миналия декември е 45 лв. и е с 10% по-висока в сравнение със същия период на 2015 г.

На какво се дължи това?

– Средната цена за бита през декември 2016 г. е с около 1% по-ниска от същия период на предходната година. Най-голямо влияние върху размера на сметките оказва температурата. През декември 2016 г. средната температура в Североизточна България по данни на НИМХ е +1,1 градуса по Целзий при +5,4 градуса за декември 2015. Тези 4,3 градуса разлика обясняват значително по-високото потребление през 2016 г.

Влияние върху сметките оказва подобрената ефективност на енергийното потребление – хората купуват енергоспестяващи бойлери, печки, хладилници, крушки, изолации, дограми.

– Каква е консумацията през първата десетдневка на януари в сравнение със същия период на миналата година?

– За първите 10 дни на януари средното потребление на територията на Североизточна България беше с 6,5% по-високо от същия период на миналата година заради по-студеното време.

Влияние оказаха тежките условия в периода 5-8 януари, когато вятърът и снеговалежът доведоха до прекъсване на захранването в 563 населени места на близо 200 000 клиенти.

В първия ден на аварийната ситуация системите ни отчетоха 18% спад на потреблението и най-високия регистриран някога брой обаждания в колцентъра. Невъзможността да се стигне до местата на авариите поради непроходимите пътища забави възстановяването на електрозахранването. Близо една трета от екипите ни бяха блокирани.

Към момента захранването с електроенергия на територията на Североизточна България е напълно възстановено, а на 10 януари 2017 г. потреблението беше с цели 48,3% по-високо от същия ден на 2016 г.

За него:

Момчил Андреев е роден на 2 януари 1964 г. в Пловдив. Завършва Московския държавен институт за международни отношения. Специализира финанси и банково дело в Австрия, Германия, Люксембург, Чехия и САЩ. Бил е председател на управителния съвет (УС) и изпълнителен директор на Българска пощенска банка, член на бордовете и изпълнителен директор на ЦКБ и Булбанк. От 2003 до 2013 г. е председател на УС и изпълнителен директор на “Райфайзенбанк България”. От 2015 г. е главен изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна“. Владее английски, руски, чешки и немски език.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И каза Момчил Андреев, главен изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна“: „Студът вдигна рязко потреблението на енергия“. Браво, браво!!!! Тоя „откри Америка“ !!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.