На 19 септември 2019 да почерпят

Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

Момчил Андреев, главен изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна“: Студът вдигна рязко потреблението на енергия

Г-н Андреев, колко е средното повишение на декемврийските фактури за електроенергия в Североизточна България?

– Средната сметка на битовите клиенти на „Енерго-Про Продажби“ за миналия декември е 45 лв. и е с 10% по-висока в сравнение със същия период на 2015 г.

На какво се дължи това?

– Средната цена за бита през декември 2016 г. е с около 1% по-ниска от същия период на предходната година. Най-голямо влияние върху размера на сметките оказва температурата. През декември 2016 г. средната температура в Североизточна България по данни на НИМХ е +1,1 градуса по Целзий при +5,4 градуса за декември 2015. Тези 4,3 градуса разлика обясняват значително по-високото потребление през 2016 г.

Влияние върху сметките оказва подобрената ефективност на енергийното потребление – хората купуват енергоспестяващи бойлери, печки, хладилници, крушки, изолации, дограми.

– Каква е консумацията през първата десетдневка на януари в сравнение със същия период на миналата година?

– За първите 10 дни на януари средното потребление на територията на Североизточна България беше с 6,5% по-високо от същия период на миналата година заради по-студеното време.

Влияние оказаха тежките условия в периода 5-8 януари, когато вятърът и снеговалежът доведоха до прекъсване на захранването в 563 населени места на близо 200 000 клиенти.

В първия ден на аварийната ситуация системите ни отчетоха 18% спад на потреблението и най-високия регистриран някога брой обаждания в колцентъра. Невъзможността да се стигне до местата на авариите поради непроходимите пътища забави възстановяването на електрозахранването. Близо една трета от екипите ни бяха блокирани.

Към момента захранването с електроенергия на територията на Североизточна България е напълно възстановено, а на 10 януари 2017 г. потреблението беше с цели 48,3% по-високо от същия ден на 2016 г.

За него:

Момчил Андреев е роден на 2 януари 1964 г. в Пловдив. Завършва Московския държавен институт за международни отношения. Специализира финанси и банково дело в Австрия, Германия, Люксембург, Чехия и САЩ. Бил е председател на управителния съвет (УС) и изпълнителен директор на Българска пощенска банка, член на бордовете и изпълнителен директор на ЦКБ и Булбанк. От 2003 до 2013 г. е председател на УС и изпълнителен директор на “Райфайзенбанк България”. От 2015 г. е главен изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна“. Владее английски, руски, чешки и немски език.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И каза Момчил Андреев, главен изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна“: „Студът вдигна рязко потреблението на енергия“. Браво, браво!!!! Тоя „откри Америка“ !!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.