Борисов: Казал съм на Димов, ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, аз ще съм вносител (ВИДЕО)

Левандовски и Рибери се записаха в историята

Роналдо изпревари Меси и Суарес

Задържаха българин за наркотрафик в Истанбул

Районната прокуратура в Кнежа внесе обвинителен акт Съдят шофьор на камион, пребил двама даяджии Удрял единия от инспекторите със стоп палка по главата

Белгийският съд прекрати делото за екстрадиция на Пучдемон

Австралийски огнеборец направи пожар при демонстрация на опасностите от огъня на открито

Walt Disney купува 21st Century Fox за 52 милиарда долара ​

Година след атентата на коледен базар Берлин задържа свързани с терористичната атака

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: Руският президент, който и да е той, ще дойде в България през 2018 г. Посланикът пя “Моя страна, моя България” пред журналисти

Дирят за убийство министър на щастието Лал Сингх Аря е член на управляващата индийска партия

Приключи ежегодната пресконференция на руския държавен глава Путин: Опонентите на Тръмп вредят на САЩ, като измислят истории за контакти с Русия

Кирил Ананиев: Националната здравна карта ще бъде готова до три месеца

Илияна Йотова: 2017 г. бележи нов етап в отношенията между България и Македония

Режисьорът Иван Ничев търси напълно непознати лица Кастингът за новия филм на твореца – „Старите кучета“ е през уикенда

МОН забавило европроект

Има сериозни забавяния по усвояването на средства по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” (ОП НОИР), съобщи служебният министър на образованието проф. Николай Денков.
Той посочи, че към 31 януари са разплатени само 39 млн. лв., или 2,8% от бюджета на програмата. В началото на третата година от програмния период сключените договори са едва 116 на обща стойност 324 млн. лв., което е 24% от бюджета. Поради това основен приоритет на служебния кабинет ще бъде ускоряването на плащанията към бенефициентите.

По думите на проф. Денков предишното ръководство е забавило актуализирането на подзаконовите актове в образователния сектор.

Одит от ЕК

През тази седмица предстоят две срещи с представители на Европейската комисия (ЕК). В следващите дни се очаква също одитният доклад на ЕК за състоянието на оперативната програма при проверката през октомври 2016 г.

Служебният кабинет ще подготви и окончателния вариант на Националната стратегия за развитие на научните изследвания, защото тя е основно изискване за изпълнение на ОП НОИР. До два месеца министерството на образованието е длъжно да представи финален вариант, който да бъде приет от Министерския съвет и внесен в 44-то Народно събрание веднага след неговото сформиране.
Проф. Николай Денков заяви още, че предстои промяна на наредбата и за проблемите деца. Мерките са необходими, след като десетки учители и родители от столичното 19 СУ излязоха на протест заради проблемен третокласник, който според новия закон няма как да бъде преместен в друго училище.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.