МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

МОН забавило европроект

Има сериозни забавяния по усвояването на средства по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” (ОП НОИР), съобщи служебният министър на образованието проф. Николай Денков.
Той посочи, че към 31 януари са разплатени само 39 млн. лв., или 2,8% от бюджета на програмата. В началото на третата година от програмния период сключените договори са едва 116 на обща стойност 324 млн. лв., което е 24% от бюджета. Поради това основен приоритет на служебния кабинет ще бъде ускоряването на плащанията към бенефициентите.

По думите на проф. Денков предишното ръководство е забавило актуализирането на подзаконовите актове в образователния сектор.

Одит от ЕК

През тази седмица предстоят две срещи с представители на Европейската комисия (ЕК). В следващите дни се очаква също одитният доклад на ЕК за състоянието на оперативната програма при проверката през октомври 2016 г.

Служебният кабинет ще подготви и окончателния вариант на Националната стратегия за развитие на научните изследвания, защото тя е основно изискване за изпълнение на ОП НОИР. До два месеца министерството на образованието е длъжно да представи финален вариант, който да бъде приет от Министерския съвет и внесен в 44-то Народно събрание веднага след неговото сформиране.
Проф. Николай Денков заяви още, че предстои промяна на наредбата и за проблемите деца. Мерките са необходими, след като десетки учители и родители от столичното 19 СУ излязоха на протест заради проблемен третокласник, който според новия закон няма как да бъде преместен в друго училище.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.