Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

МОН забавило европроект

Има сериозни забавяния по усвояването на средства по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” (ОП НОИР), съобщи служебният министър на образованието проф. Николай Денков.
Той посочи, че към 31 януари са разплатени само 39 млн. лв., или 2,8% от бюджета на програмата. В началото на третата година от програмния период сключените договори са едва 116 на обща стойност 324 млн. лв., което е 24% от бюджета. Поради това основен приоритет на служебния кабинет ще бъде ускоряването на плащанията към бенефициентите.

По думите на проф. Денков предишното ръководство е забавило актуализирането на подзаконовите актове в образователния сектор.

Одит от ЕК

През тази седмица предстоят две срещи с представители на Европейската комисия (ЕК). В следващите дни се очаква също одитният доклад на ЕК за състоянието на оперативната програма при проверката през октомври 2016 г.

Служебният кабинет ще подготви и окончателния вариант на Националната стратегия за развитие на научните изследвания, защото тя е основно изискване за изпълнение на ОП НОИР. До два месеца министерството на образованието е длъжно да представи финален вариант, който да бъде приет от Министерския съвет и внесен в 44-то Народно събрание веднага след неговото сформиране.
Проф. Николай Денков заяви още, че предстои промяна на наредбата и за проблемите деца. Мерките са необходими, след като десетки учители и родители от столичното 19 СУ излязоха на протест заради проблемен третокласник, който според новия закон няма как да бъде преместен в друго училище.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.