МОН отказва да одобри джендър проекта на БАН

След публикацията на "Труд" за проекта на БАН, който цели налагане на джендър-идеологията сред учениците, от Министерство на образованието и науката реагираха и обявиха, че той няма да бъде одобрен.

"По повод публикации, свързани с проект „Форум за джендър балансиран модел в училище”, изготвен от екип на Института за изследване на обществата и знанието към БАН, Ви информираме, че той е разгледан от Националната комисия за ЮНЕСКО, която се председателства от МВнР (министерство на външните работи)", съобщиха от пресцентъра на МОН.

Ако цитираният проект бъде одобрен от ЮНЕСКО за финансиране, той няма да получи одобрение да се използва в образователната система у нас, категорични за от образователното министерство.

На заседанието на комисията са били обсъдени общо 7 проекта. МОН е подкрепил с официално писмо само един - „Карстът - последното "бяло" петно на планетата Земя“, представен от Националния институт на БАН по геофизика, геодезия и география. МОН е изразил подкрепа и за проекта „Участие на жените в инженерно-техническите направления за постигане на устойчиво развитие“ на Техническия университет – София.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование