Плажът пълен, флагът жълт Спасителите още са в непълен състав

Почина големият български фотожурналист Христо Юскеселиев

Британски експерт: Правете секс сутрин

Заев очаква дата за започване на преговорите с ЕС през септември или октомври

Оставиха в ареста служителя на МВР, участвал в престъпна група за производство и разпространение на тютюн

17 и 19 юни са неучебни дни за учениците

Хванаха 10 мигранти в луксозен джип в Македония

Проучват уникална сграда, съхранявала арсенала на I Италийски легион в Нове В римския град край Свищов работят и археолози от Познан

Папа Франциск призова към сдържаност след нападенията срещу танкери в Оманския залив

Емил Спахийски с варненска премиера на „Икар от Кочериново”

Кола мина на червено и помля патрулка в Шумен (СНИМКИ)

Нов хорър от Роб Зомби със сексапилната му съпруга

Мениджърът Боб Аръм: Обясняват на горкия българин какво е сексуален тормоз

Бракониер заряза лодката си и избяга

Робот вдига „на крака” хора в инвалидна количка Уникално българско изобретение дава нова надежда

МОН разработва идеята за обща работа между родители и учители за възпитанието на децата

Снимка: Архив

Министерството на образованието разработва идеята за обща работа между родители и учители за възпитанието на децата. Специалната стратегия, предложена от ведомството, е подложена на две обсъждания, каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Не е важното да подпишем един неподписан документ, а да проведем този разговор на ниво училищни общности, особено в големите градове, където комуникацията е по-затруднена. Ако се случи този разговор, успеят родителите и учителите да се споразумеят относно набор от правила и тяхното прилагане, то ние ще имаме успех, а от това зависи и дисциплината. Основният проблем на системата е намаляващият брой ученици. Посетил съм 96 общини, в повечето говорим за включването на децата в образователния процес, но при вас този проблем е най-малък, заяви Вълчев при посещение във Второ основно училище „Проф. Асен Златаров“ в Смолян, цитиран от пресцентъра на МОН.

Вълчев е поздравил ръководството на училището за добрите образователни резултати, завоюваните престижни награди и е посочил, че учителите трябва да бъдат подкрепени именно сега, когато се залага на това часовете да са по-творчески, а учениците – по-активни.

Министър Вълчев е подчертал колко важно е въвеждането на компетентностния подход, развитието на дигиталната компетентност и изучаването на втори чужд език за бъдещето на образованието. Той е акцентирал и върху възпитателната работа, чиято цел е всяко училище да проведе разговори със семействата за взаимодействие с родителите.

Министър Красимир Вълчев е посетил и защитеното средищно училище „Стою Шишков“ в село Търън, което утре чества своята 95-годишнина. В него учат деца от 6 населени места. Училището кандидатства за иновативно с програми за здравно образование в начален етап.
„Всеки учител е иновативен, когато търси специфичен подход. Искаме повече училища да въвеждат проектно-базираното обучение. Искаме да ви насърчаваме да се учите един от друг, да споделяте опит и практики“, е заявил министърът по време на срещата с учителския колектив.

По време на визитата си министър Вълчев е посетил още Средно училище „Васил Дечев“ в Чепеларе.

Според министъра учителите са най-важният фактор в системата. „Ако имаме добри учители, ще имаме добри специалисти по всички професии“, е казал той и е припомнил, че правителството е заложило 360 млн. лева за догодина за увеличение на учителските заплати и тази политика се изпълнява поетапно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. С тези опити за цивилизоване на прост-ац-ите само ще си докарате проблеми преди изборите. Народът мрази някой да му променя навиците. Хората искат да си бият децата, да ги псуват и да бият даскалите. Оставете народа да потъне в собствената си тиня.

  2. Излезте от училищата по тези въпроси и оставете учителите да работят сами. Спрете да ги тормозите с вашите идеи. Рада Госпожина не е имала министър. Тя ще се оправи сама в отношенията си с родителите. Не виждате ли, че до каквото сте се докоснали, не става. Всяка ваша намеса вкарва външни фактори. Следенето и доносничеството не са решение. Закрийте 28 РУО, направете всички заповеди на директор подсъдни в съответен съд и не назначавайте за директори такива, допуснали дела.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.