Москва не отрече за евентуална визита на Рекс Тилърсън

Снимка: Архив

Руското външно министерство нито отрече, нито потвърди информацията, че американският държавен серкретар Рекс Тилърсън ще посети Москва. Това заяви говорителят на ведомството Мария Захарова във Фейсбук, коментирайки разпространена по-рано от Ройтерс информация, че Тилърсън смята да пропусне срещата на външните министри от НАТО в началото на април и ще остане в САЩ за посещението на президента на Китай Си Цзинпин, а след това да отиде в Русия.

"На този етап нямаме намерение нито да потвърждаваме, нито да отричаме тази информация", написа Захарова и допълни: "Но безусловно сме удивени от постоянните течове на чувствителна информация във Вашингтон".

"Време е политическите елити в САЩ да се разберат: отново ли "руски хакери" атакуваха сървърите на Държавния департамент, или заплахата за сигурността на страната все така има американски произход", коментира още Захарова.

Пропускането на срещата на НАТО и посещението в Москва могат да подхранят схващането, че администрацията на президента Доналд Тръмп приоритизира отношенията на САЩ с големите световни сили пред връзките с по-малки държави, които разчитат на Вашингтон за отбрана, коментира агенция Ройтерс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка