МО на Русия обяви ликвидирането на украинските разузнавателни БПЛА в посока Купянск

Екипажът на зенитно-ракетния комплекс (ЗРК) Тор-М2 от Западната група войски унищожи разузнавателни безпилотни летателни апарати на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в купянска посока. Това казаха за руската информационна агенция от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„По време на бойно дежурство екипажът на зенитно-ракетния комплекс „Тор-М2“ от Западната група войски унищожи разузнавателни безпилотни летателни апарати на украинските въоръжени сили в Купянск направление“, се казва в доклада.

Уточнява се, че по време на бойната работа екипажът е заел позиция, с помощта на 360-градусова радиолокационна станция е засякъл приближаващи се БПЛА на украинските въоръжени сили, които са използвали за корекция и насочване на артилерийски цели, и е изстрелял ракети за поразяването им.

"Целите са различни, като дронове от различни видове, като се започне от произвежданите в Украйна: "Фурия", "Лелека-100", които се срещат най-често. Има и чужди (западни) дронове, произведени", каза ръководителят на екипажа на ЗРК "Тор-М2" с позивна Тринадесети във видеозапис, предоставен от Министерството на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия