МО на Русия съобщи за унищожаване на минохвъргачки на ВСУ в посока Белгород

Екипажите на оръдията Гиацинт-Б от Западната група на ВС на Русия унищожиха миномети на ВС на Украйна в района, граничещ с Белгородска област на територията на Украйна, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Бойните екипи на 152-мм буксируеми оръдия „Гиацинт-Б“ от групата на войските „Запад“, действайки в рамките на разузнавателно-ударни контури, нанасят огън по живата сила и струпването на бойна техника на украинските формирования в района, граничещ с Белгородска област на територията на Украйна. Целепосочването и коригирането на огъня от артилерийски екипажи се извършва с помощта на комплекси от безпилотни летателни апарати на групата, което позволява да се предават данни за резултатите от огневото поразяване на цели на огнева позиция в реално време. Във видеото екипажи на оръдия Giatsint-B поразяват минохвъргачни екипажи на противника, закътани в горски пояс”, се казва още в съобщението.

Движението на части от въоръжените сили на Украйна се наблюдава денонощно от оператори на екипажи на безпилотни летателни апарати, които незабавно предават координатите на целите за нанасяне на огневи поражения, уточняват още от руското МО. В това направление екипажите на оръдия „Гиацинт-Б“ водят стрелби на разстояние над 20 км и ежедневно изпълняват бойни задачи, унищожавайки военни цели, укрепления и техника на противника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия