Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Проф. Асен Балтов: Приетитe в „Пирогов“ с COVID-19 преди това са били на домашно лечение с антибиотици

Ген. Мутафчийски се срещна с екипите на първа линия на ВМА, благодари им за усилията срещу COVID-19

Китай пусна пълна хронология на епидемията от коронавирус в провинция Хубей

Италия отпуска 400 млрд. евро за засегнатите от COVID-19

Доц. Мангъров: Да се затвори цялото общество е новост, която не е издържана от епидемиологична гледна точка

Тръмп подписа указ за добив на ресурси от Луната

Часовникът на пандемията трака все по-зловещо След хиляди придобивки и загуби по пътя на цивилизацията най-сетне разбрахме, че никой не може да ни отнеме само смъртта

Как отговаря шефът на въпроса ще има ли заплата този месец?

Менда Стоянова: Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразят

Премиерът Борисов с поздрав към медиците: Поклон пред вашата човечност, сила и отговорност 

Мултикултурно циганите подивяха

След като чрез Ония ценности бяха остъргани значителни части от крехкия цивилизован пласт от съзнанието на милиони хора, сега повсеместно се сблъскваме с примитивно поведение

Още не затихнали протестите на българи срещу циганската агресия в Асеновград, за същото се появи повод и в Нова Загора. Там 17-годишен ученик е бил нападнат в гръб и ударен с метален бокс в главата, тъй като нямал цигари да им даде. Пак циганска тумба го връхлетяла, както и в Бяла, където стотици жители, близки, приятели и съученици изпратиха 18-годишно българче, което догодина трябваше да е абитуриент.

Какво се случва в дълбините на психиката на отделните общности и на индивидите в тях? Защо се случва точно това, а не друго? Закономерности ли наблюдаваме или ни връхлитат караконджули, тенци и гастролиращи демони? Кой е виновен и какво да се прави?

Твърди се, че в историята има само две прекъсвания – преминаването от общество на ловци събирачи от каменната ера преди около 250 000 г., земеделско общество преди около 7-8000 г. и през последните около 200 г. към градско индустриално общество. Лесно е да се забележи колко слабо в сравнение с първобитния период е времето на „културата на мотиката” и пренебрежимо незначително е това на модерната цивилизация.

Въпреки огромната промяна в начина живот, хората много малко са се променили. Еволюционните психолози и психиатри са убедени, че в съзнанието на съвременния човек са „програмирани фабрично” същите вериги, които са били формирани при ловците и събирачите от родовото общество. Цивилизоваността е много тънък слой върху онези дебели пластове. Като човешка маса сме „нагласени” за първобитен живот.

Далеч не само битието определя съзнанието, то по-скоро само го дооформя едва след като му въздейства достатъчно продължително време. Огромна е ролята на колективното несъзнавано, този „резервоар на преживяванията на човешкия вид”. Първобитните хора ловци малко се различават от глутниците на хищниците преследвачи като вълците или хиените. От тях човеците сме унаследили и доразвили през хилядолетията склонностите за дружелюбие, споделяне, специализация и сътрудничество, предавали сме ги чрез гените на потомството си.

Почти всичко е закономерно, включително и грешките на умовете, сътворили злодейския замисъл за прекъсване на цивилизационното развитие на по-голямата част от човечеството. Излишно много сме се разплодили според „богоизбраните”, ограничени са ресурсите на земята. Стигат на планетата един-два милиарда за изпълнителски дейности и строго контролиран разплод, а над тях най-много още един „златен” милиард, може и доста по-малко господари.

Не може да стане обаче чрез скоростното унищожение на „излишните” с оръжия за масово унищожаване, някои от тях също разполагат с такива и крайният резултат от такъв опит е напълно предвидим и неприемлив. Залага се на неврологията на човека от каменната ера, на няколкото ключови човешки характеристики, наследени и неизменно присъщи на днешните хора. Да бъдат доведени до хъс да се избиват помежду си. Както онези преди 250 хиляди години и съвсем доскоро, за ловни полета, водоизточници, жени за разплод, някоя свещена скала или най-права вяра.

Хайдегер пише: „Културата – това е машина, която отпечатва хора. Прави го по чертеж, който е заложен в нея от културния елит. Във всеки исторически период се открива различен чертеж, който се възпроизвежда в обществото. Но той може и да се развали, може да бъде подменен и тогава възниква културна криза”.

Тези са най-очевидните подходи на „богоизбраните” – според конкретните страни, народи и социални групи те се прилагат поотделно и по-често комбинирано за предизвикване на културни кризи.

Частичен или значителен, мимолетен или траен, обратим или необратим успех се постига чрез тях поради четири неизменни човешки характеристики. Емоциите преобладават над разума, е първата. При появата на сериозна заплаха, настъпва паническа реакция, е четвъртата. Чрез тях неизбежно се предизвиква втората – предвидимо примитивно в основата си поведение. Много се разчита и на третата – 99 на сто от хората избягват рисковете.

Всичките четири са били крайно необходими в продължение на хиляди и хиляди години, макар в днешния свят главно да пречат. Много пречат както на индивидите, така и на обществата. Именно затова носителите на Злото залагат на тях! Който сее, плеви и полива безконтролен мултикултуризъм, жъне грабежи, палежи, терор над мирното население, посегателства срещу органите на реда, разпад на държавността.

След като чрез Ония ценности бяха остъргани значителни части от крехкия цивилизован пласт от съзнанието на милиони хора, сега повсеместно се сблъскваме с примитивно поведение: поддават се на евтини манипулации; образуват разбойнически банди, кланове, стихийни тайни организации и градят неформални йерархии; зъбят се на „чужди и външни” хора наоколо; подчиняват се на сексуални стереотипи; следват стадото себеподобни по случаен белег. Циганите логично най-бързо загубиха следите от цивилизованост, последваха ги и немалко българи.

Още в началото на прилагането на мултикултурщината беше ясно, че тя до нищо добро няма да доведе европейските народи и техните държави. Не е възможно да се реализира за няколко десетилетия исторически процес, който обективно протича в продължение на хилядолетия. Напълно недемократично е да се гарантират специални права на етнокултурните малцинства, тъй като те неизбежно ги използват във вреда на мнозинството в конкретната държава.

Сред коренното население привилегиите за малцинствените групи и потискането по този начин конкретно на българския държавнотворчески народ, се появява реакция. Неизбежно се стига до отхвърляне, враждебност и непоносима дезинтеграция сред населението. А после и до ускоряване на тенденцията към разпад на държавата. Ваксинирането на децата ни с „програма за толерантност” с усилията на просветното министерство, „Отвореното общество” на Сорос и прочие кривозащитници, навреди на българите.

Обективно навреди и на циганите. Подивяването сред тях е очевиден факт, забелязва се и сред нас. Най-често те малтретират медицинския персонал, който им оказва реално безплатна свърхценна помощ, бият и учителите, обучаващи техните покрай нашите деца на ум, разум и човещина. Проявяват такива диващини и все повече българи. Което е и целта на душманите на нацията ни.

Мултикултурността се провали навсякъде, за този епохален провал открито признаха дори на Запад. В този дух, изправени пред лицето на страшните поражения за своята национална култура, ясни и категорични изявления направиха канцлерът на Германия Меркел, президентът на Франция Саркози и британският премиер Камерън.

Тук все още инатливо се пънат да изпълняват задокеански и брюкселски предписания, които са противни на голямото мнозинство от нашия народ. И защото народът ни ги отхвърля с възмущение, управниците напират да ги налагат чрез „демократична” принуда. Отново се налага да отбележим, че свободата и справедливостта са несъвместими с либералната „демокрация” и обратно. При всички досегашни опити за присаждане на едната ценност върху стеблото на другата, се е получавала диктатура.

Главната опасност за оцеляването ни като нация със своя относително независима държава е характерът на държавната власт, която действа при отсъствието на национална идеология и национална стратегия за сигурност и развитие на България. Администрацията във всички нива е пренаселена от морално и професионално неготови и нежелаещи ефективно да работят за страната чиновници. Политическият живот у нас има ритуален характер, повтарящ в чист или карикатурен вид чужди образци.

Страшното е, че нацията и властта над нея водят собствен живот, при който интересите им не се допират. От близо 30 години у нас е в ход процес, при който се променя чертежът, по който от килийното училище през османско време и доскоро се е възпроизвеждало културното ядро на българите. Държат ни в състояние на „организиран хаос”, той е задължителен атрибут на всяка война. Нахвърлянето на цигански банди върху невинни българи е малка, но важна част от нея. С цел поддържане на трудно поносима среда за живот в страната, и поддържането на тревожно чувство за дебнеща опасност.

В крайна сметка се цели превръщането на нацията в някакъв „първичен бульон” от атомизирани индивиди, готови в името на печалбата, удоволствието или близкия успех, да се превърнат в подконтролна и положително настроена към чужда власт маса.Изключително важна роля за постигането на разрушителните цели има поддържането у нас на състоянието на постоянна икономическа и социална несигурност, на пълна липса на хоризонт пред обществото и отделния гражданин.

Обратните тенденции нарастват в Европа, в САЩ и у нас. Главната борба ще е за възстановяване на националния суверенитет в достатъчни за оцеляването на нацията размери. Както и за поява във властта на представители на здравия национален елит. Другото ще е следствие, дори и справедливото правосъдие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (30)

 1. Много точен коментар! Браво на автора.

 2. илия, не са виновни циганите. много от тях са по-стока от индивиди като бившия президент плевнелиев.
  виновни сме ние, че не пре6ихме безродните комплексирани подлоги като желев и сие риформатори (вкл безродника луканов и кликата му) дали убежище на хелсинкските емисари и тези от съвета на европата….

 3. кмнтр, горе не пише, че циганите са виновни, а исдтинските виновници се посочват ясно. Ти също си посочил такива и си точен.

  1. ок. трябваше да сложа виновни в кавички…
   Илиев добре се е препрочел, та да не може да бъде обявен на база на писанието си в расизъм. Но постоянното „противопоставяне“ създава впечатление, че се говори за друг и различен тип хора с различни ценности. Коментарът ми бе, че ценностите на плевнелиев не са по-висши.

 4. Doktore, nema evoliucia – sichki mutacii sa vredni – rak, degenerativni bolesti, imunen sriv – smrt. De sa polozhitelnite mutacii- dvigatel na evoliuciata – nema opisana ni edna – naprotiv DNK / s 3 300 000 000 nukleotidi I universalnia KODON – 3 bazi kodirat 1 aminokiselina /e osigurena s mnogo enzimni sistemi za sohranenie postoianstvoto na informaciata. Evoliuciata e ideinoto zlo na bolshevikite / liberalite. A voistvuvashtite cigani shte si nameriat maistora, shoto Bog e revniv za Svoite si.

 5. Ciganite ne sa vinovni za tova 4e jiveqt v ciganska durjava i ciganiqta koqto sazdavat upravlqva6tite prez poslednie desetiletiq. v durjava kato na6ata i ciganin da si ne e lesno no te po burzo se adaptirat i namirat na4in da ocelqvat i reagirat purvosignalno na vsqkakvi qdministrativni ograni4eniq , jiveeki s misulta 4e vsi4ko e tqhno i pozvoleno , 6tom sa cigani.Faktori i kolkoto iska6 i nai ve4e primitivno mislene i jivot i oskotqvane ot kruvosme6enieto mejdu tqh i rajdaemost v puti nad vazmojnostite im za normalno otglejdane na 4aavetaa. Upravlqva6tite nikoga da ne zabravqt 4e imenno ciganite 6te napravqt grajdanskata voina v bulgariq. vapros na vreme i ideolozi..

 6. Докторе, еднa елементарна математическа задача, като за тебе и останалите любители на прости рашения: Колко цигани трябва да има в България, за да могат да откраднат 6 милиарда лева. Само банката и гьола слагам в сметката.
  А откраднатото (не от цигани ) е в пъти повече, сам знаеш, нали и заплатата ти идва оттам.

  1. превратаджиите 89та, седмица след преврата, преведоха 0.5 милиарда долара от външнотърговска във виена.
   имената им са известни.

 7. Не се предлагат от доктора прости решения. Нито възстановяването на националния суверенитет, нито идването на власт на представители на здравия национален елит, нито справедливото правосъдие, които се предлагат като решения, са прости решения, особено пък скорошни и лесни. Като за главната борба се пише за тях и съм на същото мнение. …. Разбира се, че повечето мутации са вредни или излишни, но безспорно има и подходящи мутации, благодарение на тях има и приспособяване и в резултат еволюция. Например, хората постоянно увеличават средната продължителност на живота, макар други вредни мутации да водят до рак, който все още се свързва с късната възраст и остаряването. Наред с еволюциите има и ре-волюции, естествено, Природата е във вечно движение.

  1. Дяволът, казват, се криел в детайлите. Кой е този здрав национален елит? Като оставим настраноа гьобелсовата формулировка. Неграмотния Динко или продалия се на Москва Сидеров? А колкото за мутациите -най разспросранената мутация у нас е комунисти превърнали се в националисти. Но повечето руски ноционалисти, не български. А докторът търси лесни решиния, защото сочи треската в очите на другите, а не вижда гредата в собственото си око, според една поговорка. Винаги е по-лесно да търсиш вината в другите. Затова пасквила на този беловлас фосил е популистки, при това опасно популистки. Никакви решения на проблемите не предлага, а само насажда омраза.

   1. Най разпространената мутация са партийци мимикрирали в евроатлантици. Справка плевнелиев, боко, плевенското недоразумение на боко…

    1. Типичен отговор на трол. Захваща се странчни въпроси, за да заобиколи главното. Но дори и във второстепенния въпрос изкривява истината. По бройки и по обществена тежест мутантите комунисти-патриоти са много повече. Дори само защото това мутиране започна много по-рано. Още от Людмила Живкова.

     1. тц.
      комунист и патриот не са взаимоизключващи се, както и мимикрирал комунист-евроатлантик и безроден урод.
      панимайш?

 8. Докторе картинката у нас е ясна, циганите и за сапун не стават, не искат интеграция въпреки че са от 700 години родени и живеещи тук, не уважават нито закона нито чуждата собственост, най-деструктивното племе на Земята са , те предизвикаха БРЕКЗИТ а, не са индийците и пакистанците ! Та какви са мерките с които да се спре разпространяването им в геометрична прогресия – газовите камери да наемем от германците, да ги върнем обратно в Индия ли , или драстично да ограничим размножаването им с което ще фалират държавата и ще застрашат християнската цивилизация ? Кое ?

 9. На първо място е наличието на здрави националноотговорни сили във властта на всички нива в страната, чрез тях начело се отстоява потребното ниво на независимост в страната /пример – Унгария днес/, после политики за защита и утвърждаване на българщината в страната, отрязване на всички привилегии за малцинствата и засилване на законността. Дълъг и труден е пътят, всяка от тези наложителни стъпки изисква упорита борба, но преди всичко обединение на българите около идеята за оцеляване на България и българското.

  1. Tochno, ala trebe Vojvoda. Bez pastir sme kat ovce – seka varvi po svoi pat.

  2. И Хитлер беше точно по този начин национарноотговорен, а видяхме къде стигна. Сталин пък, любимия ви герой си измисляше наци и други изселваше. Тази здрава сила в унгария, пък забрави защо умираха сънародниците му през 1956 и се продаде на Русия, за да може да върти далаверите си необезпокояван.

   1. хитлер взема властта заради национално безотговорни олихофрени на каквито искаш да им лижеш задника….
    панимайш?

    1. Типичния руски трол нито знае руски, нито познава руската култура. А има един хубав виц за Чукчите: „Чукча писатель, чукча не читатель.“ Та и кмнтр, квото и да значи тоя ник, явно нищо не е прочел за националсоциализма, за да знае, че на власт го докарват най-консервативните националистични кръгове на германските индустриалци. Камо ли пък да знае немски или някакъв друг език, че да се образова извън постулатите на ленинско-сталинската историография. Но излежда, че и българския език не е научил.

 10. Не, не „панимайш“. Ето с този русизъм се издаде. От къде идваш и за какво се бориш. Големия патриот, собствения си език не владее. А историята добре познава „патриотизма“ на българските комунисти. И харизването на Беломорска тракия, и македонската нация, и шеснайстата република. Вашият проблем е, че не правите разлика между български патриот и служител на Москва. А то не е едно и също. Питай Стамболов и Захари Стоянов и Любен Каравелов. Не! Комунист не може да е патриот, защото Москва му е по-мила от България.

   1. Още едн типичен белег на трола: като няма аргументи започва да обижда. С което само подтвърждава и друга черта на московските тролове: ниска култура и липса на възпитание.

    1. Нищо, че е на Толстой – виж „Смъртта на Иван Илич“, няма нужда да я четеш цялата, само последните няколко страници. От това се опитват да те предпазят хора като доктора. За твое добро е.

 11. Стабилно написана тема и потвърждава нещо което аз сам си задавах като въпрос които сетне вчера попитах баща ми и той отговори частично на него, но тук д-р Илия Илиев е сякаш прочел мислите на моя въпрос, а той е питах се какви са всъщност циганите : “ Цигани, Роми, Роми християни, Роми турци, Цигани християни, Цигани турци, евангелисти, католици, протестанти “ защото те питам гите ту едно или друго ми отговарят от горепосочените изброени, а също съм виждал казват ми ,че са евангелисти, пък после ходят да се кръщават в православна църква и много други такива. И когато ги попитам какви са всъщност постоянно си сменя принадлежността през интервали от време и неможе да ти
  каже. Но никога не ми е казвал, да се определи бг циганин. И тази статия е доста точно отговаряща на нашите въпроси.

 12. Който не работи, не трябва да яде! Никакви помощи за паразитиращите, били те цигани или българи! Само за инвалидите.

  1. Koito ne raboti ne trebe da iade – Apostol Pavle go kazva na vervashtite Korintiani, nekoi ot koito chakat izpalnenieto na Vtoroto Prishestvie, estestveno na garba na raboteshtite, a kolko poveche za seki edin ot nas. Pomosh , kazva Apostola, e za vozrastnite vdovitci / mladite vdovici da se omazhvat /, a i za siratcite.

 13. Тъпа фашисткп статия…демек ако гербер рекетира производител на колбаси за суджуци не е проблем но ако циганче рекетира българче за два лева е МНОГО ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ за нацията

  1. асане, не става, когато не можеш да четеш, моето момче.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.