Мустафа Карадайъ: Ако този вицепремиер не си отиде, ДПС ще предприеме действия, за да върне демокрацията

Ако този вицепремиер не си отиде от властта, ДПС ще предприеме последващи политически действия, за да върне демокрацията и да спаси България, отправи предупреждение към властта Мустафа Карадайъ.

Брутално, цинично, показващо истинското лице на облечен с власт за майки с деца, към които би трябвало да изпитва респект за стоицизма, за вярата им. Един вицепремиер осъди не просто себе си, нанесе щети на държавата - така описа ефекта от изказването на вицепремиера Валери Симеонов лидерът на ДПС.

Проблемът не е само политически, но и морален. Ничии извинения вече не важат. Такива като него нямат място не във властта, а в политиката изобщо, изтъкна цинизма на Симеонов лидерът на движението.

Но за да не счупят вратната конструкция, ГЕРБ подлагат на риск държавата, говорят за стабилност, а е налице липса на справедливост, хаос. От известно време основно се налага липсата на човечност, констатира Карадайъ.

Час по-скоро този вицепремиер трябва да си отиде, той е воденичен камък не само на ГЕРБ, на властта, но и на страната. В цивилизованите страни при такива прояви си тръгва не само министър, но и премиер, напомни Карадайъ.

Другият вицепремиер призна вчера, че коалицията от 6-7 месеца, според него, а според нас от самото начало не работи и ангажира обществото с неща, които не са хубави и не са нормални, напомни той. Кой ще ни върне загубеното време на хората, не е нормално това и то трябва час по-скоро да приключи, призова Карадайъ.

Демокрацията е в криза, държавността е в агония, превишаването на власт, изземването на функции в сектора, за който отговаря, е най-малкото, за което се иска оставка. Или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство, предупреди лидерът на ДПС.

Коментари

Задължително поле