На 22 май 2019 да почерпят

„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мустафа Карадайъ от Барутин: Силни сме, когато сме обединени! Не допускайте да ни разделят отново!

„Обединени, свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата родина, върнахме си достойнството, честта, гордостта, само защото бяхме обединени”, това заяви Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг по случай трагичните събития от т.нар „възродителен процес” от 1972 година. Митингът, организиран от ДПС протече под надслов „Паметта ни помага, настоящето ни свързва, а бъдещето е в собствените ни ръце”, съобщи пресцентърът на партията.

Пред събралото се множество председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни, че по време на т.нар „възродителен процес” тоталитарният режим потъпка достойнството на Западни и Източните Родопи, на Делиормана, и основната причина е била разделението. „И в цяла България станахме еднакви в мъката, болката и поруганото достойнство, потъпканата чест. И защо се случи?! Защото бяхме разделени в онази тоталитарна система” Каза Карадайъ.

Той припомни, че благодарение на почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган от затворите са се организирали мирните майски протести в България и „Обединени, свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата родина, върнахме си достойнството, честта, гордостта, само защото бяхме обедини.”заяви Карадайъ.

Председателят на ДПС се обърна към присъстващите с призив „Много сили и много интереси ще се опитват нас да ни разделят. Не позволявайте лъжи и внушения нас да ни подвеждат и после да съжаляваме”.

В своето емоционално слово лидерът на ДПС отбеляза и своята тревога от участието на националистите във властта.„Националисти управляват в моята Родина. Днес национализма е политиката на моята държава. ГЕРБ без да има нужда включиха националистите във властта и политиката им стана по-националистическа и от националистите. За това е време отново да се обединим, отново да сме заедно , отново да сме силни . Националистите вън от властта за да има стабилност, мир и просперитет в нашата Родина” заключи лидерът на ДПС.

Във връзка с изучаването на т.нар „възродителен процес” в училищата Карадайъ бе категоричен че ДПС ще настоява имената на героите от този период да бъдат включени за изучаване в учебниците по история. Ние ще следим събитията и имената на героите от Барутин да влязат в учебниците в раздел „възродителен процес” и не само Барутин, но и Корница и Ябланово, Млечино, Могиляне и Пристое, Тодор Икономово, и Кус, и Климент, но първо Барутин. Всички тези събития трябва да влязат в учебниците по история“ бе категоричен Карадайъ.

По време на митинга слова произнесоха зам.председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.председатлят на ПГ на ДПС Халил Летифов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк и Ерол Мехмед – народен представител от област Кърджали. На възпоменателното събиране присъсътва още, народните представители Севим Али, Имрен Мехмедова, Велислава Кръстева, Джейхан Ибрямов, Джевдет Чакъров, Хайри Садъков, Хасан Адемов, Танер Али, Елхан Кълков, Сергей Кичиков, Ихсан Хаккъ, евродепутатът Неджми Али,Фахри Ватансевер представител на ДПС в Истанбул, Волкан Танйълдъз-зам.-консул на Р Турция в Пловдив, областният председател на ДПС Смолян-Салих Аршински, областни и общински председатели на ДПС, кметове и общински съветници на ДПС.

След края на митинга ръководството на ДПС и народните представители поднесоха венци и цветя на паметника на загиналите по време на трагичните събитията от 1972 година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.