Мъжът, който преби до смърт строителен работник, остава в ареста

Мъжът, който преби до смърт строителен работник заради откраднати инструменти, остава в ареста. Строителят взел инструментите, защото шефът не му дал дължимото заплащане.

Жалбата на обвиняемия С. Стоилов (на 38 години) за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека бе оставена без уважение от състав на Софийски апелативен съд. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство.

Обвиняемият Стоилов строял къща в столичния квартал „Бояна“, като за работа на строежа бил нает пострадалия С. Димитров (на 44 години).

През февруари 2017 г. работникът взел от строителния обект инструменти, собственост на Стоилов, поради което той започнал да го издирва. След като разбрал местонахождението му, той отишъл във вилно селище „Иструм парк“, намиращо се край пътя Ихтиман - Самоков.

Около 22:30 ч. на 13.02.2017 г. Стоилов, заедно с още две лица, пристигнал на място. След като разбрал в коя стая нощува Димитров, той започнал да разбива вратата и успял да влезе, след като един от свидетелите му отключил. Именно от този момент започнал едночасов жесток побой над Димитров, като ударите, нанасяни от Стоилов, били насочени в областта на главата и горната част на тялото.

В хода на досъдебното разследване охранителите на обекта, които били очевидци на случващото се, дали подробно описание за начина на извършване на побоя, с уточнение, че ударите били нанасяни само и единствено от Стоилов, като придружаващите го двама мъже стояли отстрани.

Съдът изцяло кредитира показанията на тези свидетели, като ги оцени като непротиворечиви и логични, подкрепени от протоколите за оглед на местопроизшествие, претърсване, изземване и другите писмени и веществени доказателства.

В днешното съдебно заседание прокурор от Софийска апелативна прокуратура подчерта, че е налице опасност обвиняемия Стоилов да извърши друго престъпление. С оглед характера на повдигнатото му обвинение, механизма на извършването му, той е лице с повишена обществена опасност и при определяне на по-лека мярка обвиняемият ще има реална възможност да въздейства върху свидетелите.

Съдът прие доводите на държавното обвинение и остави в сила взетата спрямо Стоилов мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право