Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Мъж? Бял? Хетеро? – вън! Голдман Сакс няма да работи с компании, ако в УС нямат хора от ЛГБТ

В Калифорния – $100 000 глоба за компании само с мъжки съвети

Изпълнителният директор на Goldman Sachs Group Inc. Дейвид Соломон публикува своя ултиматум от Давос. Най-големият на Уолстрийт за първоначалните публични предложения в САЩ – Goldman Sachs, вече няма да прави бизнес с компаниите, в чийто съвет на директорите не са назначени на работа чернокожи, жени, педерасти, лесбийки, травестити и… накратко, няма да изброявам всичките 40 вида сексуална ориентация (и по-нататък в текста ще напиша „е вие разбирате, нали“).

Goldman Sachs дълго време се съпротивляваше, но бе принуден да се предаде. JPMorgan и Morgan Stanley все още се съпротивляват. Но BlackRock Inc. и съветниците на State Street Global Advisors отдавна гласуваха срещу компаниите, които нямат в борда си членове на… „е вие разбирате, нали“. Публичните компании с изцяло мъжки съвети на директорите, базирани в Калифорния, сега ги грози глоба от $100 000, съгласно новия закон на щата.

Натискът на политическата коректност здраво среса горните ешелони на корпоративна Америка. Почти половината от вакантните работни места през миналата година в компаниите на S&P 500 бяха заети от жени и там за първи път те съставляваха повече от 1/4 от всички директори в бордовете. През юли изчезна и последният изцяло мъжки съвет на директорите на корпорацията S&P 500.

Независимо от това, бордовете на директорите на новите компании, които стават лидери на корпоративна Америка, не блестят с разнообразие. Сред първите 25 IPO по стойност от 2014 до 2018 г., в 10 компании не са били назначавани жени директори, заяви Мали Геро, съосновател и старши съветник на организацията „2020 Women on Boards“, която настоява, че в индекса Russell 3000 влизат компании, които са имали в своите бордове не по-малко от 20% жени.

След юли Goldman Sachs няма да работи с IPO компании, ако в техния борд няма поне един човек, който не е бял или мъж. Следващата година банката ще вдигне прага до две жени, или… „е вие разбирате, нали“…

(Превод за “Труд” – Павел Павлов)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.