Мъж е в кома, след като е прострелян в Търново

За покушението има един арестуван

59-годишен мъж е в кома в отделението по Неврохирургия в областната болница във Велико Търново, след като е бил прострелян в петък вечерта. Сигнал за случая е получен в 22,40 часа в петък. По данни на подателя в района на магазин в старата столица е намерен мъж в безпомощно състояние.

На мястото е бил изпратен екип на Спешна помощ. В последствие при прегледа е установено, че несретникът е в безсъзнание и има рана в областта на главата. Той е настанен за лечение във великотърновската болница. Още същата нощ е пострадалият е бил опериран по спешност като хирургичната интервенция е продължила над 3 часа.

"Пациентът беше с обходна рана в челото като проектилът е заседнал в мозъка. Няма изхподно отверствие. Куршумът не е изваден и човекът е в кома", обясни за "Труд" неврохирургът д-р Петър Тодоров.

От болницата незабавно са увелодили полицията. От проведените до момента действия по разследването задържан за 24 часа е мъж от Велико Търново, който е заподозрян, като съпричастен към извършеното деяние. Работата по изясняване на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право