Бетонобъркачка помля работник край Бойчиновци

Снимка: Pixabay

44-годишен мъж загина в бункера на машина за бъркане на бетон край северозападното село Портитовци. Смъртта на работника се разследва, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Трагичният инцидент е станал към 16.10 часа в понеделник на бетонов възел край село Портитовци, община Бойчиновци. В края на работния ден Георги Георгиев заедно с колеги започнал да почиства бетонобъркачката и влязъл в нея, за да отстрани наслоените по стените й материали. Внезапно обаче машината се включила, барабанът се завъртял и работникът издъхнал в металния бункер. На мястото веднага са пристигнали служители на МВР и екперти от Инспекцията по труда в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство. Засега е установено, че на площадката край Портитовци се е подготвял бетон за строежа на ВЕЦ на река Огоста.

Загиналият мъж е имал трудов договор. Бил ли е инструктиран и спазени ли са всички изисквания за безопасност обаче все още се изяснява, казаха от Инспекцията по труда. Премазалата работника машина е била с компютърно управление и засега не е ясно как и защо се е включила.

Това е втората трудова злополука с фатален край през последната седмица в област Монтана. Само преди дни млад мъж – служител на фирма за Интернет доставки загина от токов удар при работа с кабели на стълб край областния град.

Коментари

Задължително поле