Мъж и жена загинаха във верижна катастрофа край Монтана (СНИМКИ)

Едното платно на път Е -79 остана затворено от полицията за около три часа

 

68-годишен шофьор и спътницата му – на 61 години, загинаха при тежка катастрофа между три коли на път Е-79 край Монтана. За няколко часа движението по международното шосе бе затруднено, съобщиха от полицията. Трагичният инцидент е станал към 8.40 ч. на разклона край село Сумер – на 14 км от Монтана.

Водачът на „Пежо” М. Т. от Силистра излязъл с колата си от второстепенния път на шосето за Враца и Монтана, но бил пометен от камион „Рено Мастер”, който пътувал към града под Околчица. Секунди след страшния удар „Пежото” е било блъснато и от лек автомобил „Форд Фокус”, който се движел към Монтана. Двата удара превърнали френската кола в куп ламарини. Шофьорът М. Т. починал на място. Пристигналата линейка откарала в областната болница тежко ранената пътничка в „Пежото” – И. В. от село Айдемир, Силистренско. Въпреки лекарската помощ малко по-късно жената издъхнала. Според осведомени двамата загинали се връщали от почивка във Вършец.

Спасителни екипи пристигнали на мястото на катастрофата и се заели с изваждането на хората от колите и разчистването на пътя. 24-годишна жена, която шофирала „Форда”, е в болница във Враца с травма на крака. Водачът на камиона не е пострадал. След катастрофата едното платно на път Е -79 остана затворено за около три часа. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за верижния сблъсък се изясняват.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България