Мъж и жена са загинали при катастрофа на пътя Котел-Омуртаг

Снимка: Архив

На 9 август 2017 г. около 17,05 ч на тел. 112 в Районно управление на МВР-Омуртаг е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на второкласен път II-48/Котел-Омуртаг/ в община Омуртаг, км 7+500. Това съобщиха от ОДМВР-Търговище.

Правоспособният водач А. А., на 59 г., от с. Ябланово, община Котел, управлявайки лек автомобил „Сузуки Вагон“ със сливенска регистрация в посока град Омуртаг-град Котел, е предприел маневра „завиване наляво“ от крайпътна отбивка и е отнел предимството, блъскайки предната дясна част на правомерно движещия се в същата посока лек автомобил „Форд Мондео“ с хасковска регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач Г. Т., на 70 г., от с. Брод, община Димитровград.

След сблъсъка лекият автомобил „Форд Мондео“ е продължил движението си и се е блъснал в намираща се отляво крайпътна бетонна реклама.

В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил „Форд Мондео“ е приет в МБАЛ-Търговище с множество гръдни и лицеви травми, където по-късно е починал. В болницата е починала и возила се на предна дясна седалка в същия автомобил 66-годишна жена от Димитровград.

На водача на лекия автомобил „Сузуки“ А. А. е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България