Мъж остана без дом, две къщи изгоряха

Снимка: Архив

Две къщи и хранителен магазин изгоряха в шуменското село Миланово посред бял ден в сряда. 40 тона вода хвърлили огнеборците, за да овладеят стихията, постройките обаче били много стари и огънят ги погълнал бързо.

Пламъците лумнали след 16 часа в сряда, когато собственикът Исмаил Рамадан /55 г./ не бил в дома си на ул.“Хан Аспарух“. Като се върнал, заварил едната къща да гори. Към адреса бил насочен противопожарен екип от РСПБЗН-Велики Преслав.

При пристигане огнеборците заварили силно развит пожар, който бил обхванал две долепени една до друга къщи. На помощ за гасенето пристигнали още два екипа - един от Велики Преслав и един от Шумен. Имотите на мъжа са унищожени, той остава без всякаква покъщнина. Спасена от опожаряване е съседна къща на друго семейство.

Причината за възникване на пожара е в процес на установяване, съобщават от полицията в Шумен. Няма данни имотът на Исмаил да е подпален умишлено. Кметът на Миланово Хасан Хасан е потърсил съдействие от община Велики Преслав за осигуряване на общинско жилище на мъжа с опожарен дом. Той е разведен, живеел сам, а от две години не зареждал магазина с храни.

Коментари

Задължително поле