Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Мъж ще стои на 100 метра от жена си заради опити за сексуално насилие

Ревнивец, вдигащ скандали и ръка при отказ за секс, не трябва да приближава жена си на разстояние по-малко от 100 метра  за срок от 1 година. Това постановиха и потвърдиха магистрати от Разград, издали заповед за защита на жена, на която й писнало да бъде тормозена и се изнесла от общия дом.

Историята стигнала до съда през юни тази година, след като месец преди това, след поредното нападение заради отказ от интимност, жената си събрала багажа. Последвали дни на заплахи и тормоз и тя подала жалба. Съдът постановил мъжът й да не я доближава и го глобил и 200 лв. Той пък, недоволен, атакувал решението. Твърдял, че оплакванията на жена му не били истина и поискал отмяна на забраната.

Двойката, която стигнала до арбитраж на съда в семейните си отношения, живеела заедно от 2000г. в дома на родителите на мъжа. Родили ми се две деца. В началото любовта била силна, но дошло време, в което мъжът започнал да се държи „грубо и неуважително” и това обтегнало отношенията. „Той проявявал болезнена и безпричинна ревност и тя била повод за скандал, при отказ от нейна страна да задоволи негови сексуални желания и страсти. През май, за пореден път, без да се съобрази с нейните чувства и желания, мъжът осъществил над нея физическо насилие, изразяващо се в блъскане, силно притискане, което й причинило синини и силна болка. Всичко това било резултат от отказ от нейна страна да се подчини и да осъществи с него сексуален акт”, пише в решението на съда.

Когато и след изнасянето й с едното дете, тормозът не спрял, жената отишла на съдебен лекар. Седмица след последния инцидент той установил, че тя има травматични увреждания, за които се сочи, че са причинени от твърд предмет. Те представлявали временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалата.

„Домашно насилие  е всеки акт на физическо, сексуално, психическо, емоционално или икономическо насилие, както и опитът за такова; принудителното ограничаване на личния живот, свобода и права, извършени спрямо лица, които се намират в родствена връзка, които са или са били в семейна връзка, или във фактическо съпружеско съжителство”, уточнява съдът и потвърждава мерките за защита на жената. Така той задължава мъжа й да не я тормози и приближава в следващата година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.