Мъск: Байдън циментира властта си чрез мигрантите

Джо Байдън спечели с лекота първите избори за кандидат-президент на Демократическата партия - той печели над 96% от вота в Южна Каролина.

Държавният глава спечели първичните избори на демократите в Южна Каролина

Демократите ще им осигуряват гражданство

Това обяснявало липсата на депортации

Милиардерът Илон Мъск обвини президента на САЩ Джо Байдън, че толерира нелегалната миграция, за да си осигури подкрепа на предстоящите президентски избори, пише Фокс Нюз.

Мъск сподели в социалната мрежа Х статия на “Асошиейтед прес” от 2021 г., разкриваща, че Байдън е задвижил процедури, за да осигури гражданство на 11 милиона нелегални бежанци.

Според бизнесмена Байдън нарочно пуска мигранти в страната, за да могат демократите да останат на власт.

“Стратегията на Байдън е много проста - легализира милиони нелегални бежанци, за да създаде постоянно мнозинство и еднопартийна държава”, пише Мъск.

Докладът за имиграционното и митническото правоприлагане (ICE) за изминалата 2023 г. показва, че броят на нелегалните имигранти в списъците за незадържани е скочил от 3.7 милиона през 2021 г., до близо 6.2 милиона през финансовата 2023 г.
 “Това обяснява защо има толкова малко депортации, тъй като всяко депортиране е загубен вот за демократите”, обяснява Мъск, който самият е легален имигрант от Южна Африка.

Освен това той обърна внимание на мигрантската атака срещу служители на полицията в Ню Йорк, като написа, че много от тях са били освободени. “Както се случи тази седмица, можете буквално да нападнете полицаи посред бял ден в Ню Йорк, да бъдете освободени без никаква гаранция и въпреки това да не бъдете депортиран! Скандално”, пише Мъск.

В същото време Джо Байдън спечели убедително първата изборна проверка по пътя си към втори мандат в Белия дом на първичните избори на демократите в Южна Каролина.

Байдън, който разчита на значителен броя чернокожи избиратели в този щат, печели срещу непопулярни кандидати. По данни на Ен Би Си Нюз при 97% преброени гласове държавният глава получава 96,2% от вота. Конкурентите му - конгресменът от Кънектикът Дийн Филипс и писателката Мериън Уилямсън - взимат съответно 2.1% и 1.7% от вота.

Байдън настояваше усилено да се променят правилата на неговата партия, така че Южна Каролина да бъде първият щат, който да гласува, посочва Би Би Си. Негов съветник поясни, че целта е “да се гарантира, че процесът отразява разнообразието на нашата партия”.

“През 2024 г. жителите на Южна Каролина отново казаха думата си и аз нямам никакво съмнение, че ни поставихте на пътя към нова президентска победа и ново поражение за Доналд Тръмп”, коментира Байдън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка