НАБЧ обжалва разрушаването на пещери в Природен парк "Витоша" заради Перник

Национална асоциация "Българско Черноморие" ще обжалва пред компетентните органи разрушаването и източването на карстовите пещери в Природен парк "Витоша", съобщават от организацията. Според тях планът за спасяването на Перник от безводието се прави от "самозвания хидролог" Атанас Русев без екологична оценка, което е нарушение на Плана за управление на парк "Витоша".

Ето какво пишат от НАБЧ:

Един от водачите на „природозащитниците“ и учредител на партията „Да България“ има „иновативна“ идея за пълнене на язовир „Студена“ с карстови води от Югозападната част на Природен парк „Витоша“. Тази „иновативна“ идея струвала според създателя й 340 000 лева. „Зеленият“ активист и „природозащитник“ формулира спасяването на перничани от водната криза чрез бърникане във водният баланс на пещерите на ПП „Витоша“ и промяна на речните корита на витошките потоци и реки, спускащи се от югозападните склонове на планината. Незнайно защо, завършилият биотехнология в софийския университет Русев, се титулува напоследък от някой сайтове и новоизбарния кмет на Перник от БСП за инжинер, хидролог и т.н

„Природозащитникът“ и неговите приятели от „За да остане природа в България“ нехаят, мълчат и не казват, че карстовите води на югозападните склонове на ПП „Витоша“ попадат в няколко защитени зони и защитени територии:

1. Защитени зони от Натура 2000 опазващи птиците – „Витоша“ и „Палакария“;

2. Защитени зони от Натура 2000 опазващи местообитанията и видовете, растенията и животните – „Витоша“ и „Река Палакария“;

3. Защитена територия – природна забележителност „ПЕЩЕРАТА ДУХЛАТА“;

4. И всичко това попада в Природен Парк „Витоша“, в който жълтопаветните потропковци – зелената мафия, с улични протести не позволяват да се реновира нито един лифт в тази планина.

Кой е Атанас Русев? Концесионер на плаж „Корал“, превърнал дюните на плажа в нелегален къмпинг от каравани, палатки и скъпи джипове и кемпери. Тогава това се изговаряше от зелената мафия, като опазване на дюните – паркираш си скъпия джип или кемпер за цяло лято върху дюната, и започваш да я пазиш и плащаш на концесионера за предоставената от него услуга – пазене на дюна.

След като не успя да се пребори за втора концесия на плажа, Русев заедно с бъдещи членове на „Демократична България“ – тогава част от „Реформаторския блок“, пробутаха текст в закона, който обяви плаж „Корал“ за плаж за природосъобразен туризъм, който не може да се отдава на концесия. Фирмата, която победи Атанас Русев и беше спечелила търга за концесия, пи една студена вода. Тогава приятели на Атанас Русев окупираха частни имоти, като дивокъмпингуващи и продължиха делото на бившия концесионер, изявяващ се като „природозащитен спасител“ на плаж „Корал“, да паркират скъпи джипове и каравани върху дюните на плажа. В този период се разгоря огромният скандал на територията на дивокъмпингуващите с нелегалното енерго, изпълнено подръчно с висящи кабели по дърветата. Дивакуващите плащали на някой си Васко. Нелегалното водоснабдяване – незнайно от къде – опънали маркучи и нелегалната канална мрежа – до всеки храст се изкопава дупка и се извършват човешки физиологични нужди, в много случаи без дупка.

Друг виден активист на „Демократична България“ дивокъмпингуващ, паркиращ караваната си в подножието на дюните (както сам той казва) е Васо Гюров. Този човек работи като член на управителния съвет на Мюзикаутор – организацията, която събира пари за авторски права.

През лятото на 2016 г. Атанас Русев подлуди туристи, министри и премиера Борисов, като обвини българските рибари, че със своите мрежи „убиват“ делфинчетата - „Атанас Русев неведнъж е влизал в сблъсъци, след които са се разразявали огромни скандали. Рибари налетяха на бой и едва не линчуваха скандалния екозащитник Атанас Русев, след като той ги набеди пред премиера Бойко Борисов, че убиват делфини в морето“ (2016 г.). Пригласяха му „природозащитниците“ от „За да остане природа в България“ – днес политици от „Демократична България“. След това Русев се отметна от думите си и каза, че не българските рибари, а бракониери, които опъват стотици километри мрежи били виновни за това, че делфинчетата измирали и телата им били изхвърлени по плажовете. После пак се „коригира“ и каза, че бракониерите били румънски и турски. Пак поиска от държавата пари, защото той знаел как да реши проблема заедно с едно румънче. Приятели „природозащитници“ се скараха жестоко, кой да вземе парата. Андрей Ковачев настояваше по рибарските мрежи да се монтират пингери (ултразвуково устройство, което уж пропъждало делфините от рибарските мрежи) от определена фирма, по 500 лв. парчето. Атанас Русев войнствено се противопостави на Андрей Ковачев, като казваше, че подхода за спасяване на делфините трябва да е друг. Чиста проба война за народна пара. Накрая университета в Падуа, Италия спря мераците на зелената мафия – спасители на делфини, като научно доказа, че измирането на делфини в него период се дължи на върлуване на морбили. Правителството не се поддаде и доколкото ни е известно, не даде пари, нито на едната група делфиноспасители, нито на делфиноспасителя с румънчето. Днес г-н Русев отново е спасител. Този път ще спасява Перник, само за 340 000 лв! Неговият приятел „зеленият“ играч, изгаврил се с евреите, лесовъдът-политик възприемащ себе си, като властелина на Витоша Тома Белев все още мълчи. Може би за зелената мафия, която е част от „Демократична България“, вече 340 000 лв. са нищо работа. За едрите зелени „далавераджии“ може би проектите трябва да бъдат от няколко милиона нагоре, за да се включат в играта.

Най-големият цинизъм е, че за сметка на трагедията сполетяла жителите на община Перник, започнаха да се развяват байраци за финансови мераци. В атаката за докопване до публични средства беше включен и австралийският убиец Джок Полфрийман – любимец на соросоидното образование Хелзински комитет, който се разбра че защитава правата на убийци и дава титли „Човек на годината“ на магистрати, политически обичащи „Демократична България“. На 20.12.2019 г. убиеца Джок Полфрийман си позволи да нарече хората в България, които са разтревожени от демографската криза фашисти. Позволи си да дава акъл за водния проблем в община Перник и той убиеца, да иска арести. Каква е връзката между Хелзинския комитет, убиеца Джок Полфрийман и Атанас Русев? Хелзинския комитет е номинирал и Атанас Русев и Джок Полфрийман за „Човек на годината“.

Ето я изцепката на убиеца Фрийман:

Задаваме въпрос и на археолозите: Носят ли се слухове сред иманярите, че в пещерите на Витоша са скрити съкровища?

НАБЧ ще следи какви проекти за увеличаване на водния дебит към язовир „Студена“ са постъпили в РИОСВ Перник. Ще обжалваме пред българския съд проекти, които нарушават Плана за управление на ПП „Витоша“, режима на защитената територия „ПЕЩЕРАТА ДУХЛАТА“, забраните в зоните от НАТУРА 2000, кумулативния ефект и бъдещите заплахи за птици, местообитания и видове, така както са ги формулирали от зелената мафия.

Задаваме въпроси и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството: Под проекта, който струва 340 000 лв. има ли подписали се учени хидроинженери и хидрогеолози? Има ли изготвени Оценка за съвместимост или Доклад за оценка за въздействието върху околната среда, които доказват пред компетентния орган РИОСВ, че няма заплаха за околната среда и биоразнообразието при реализиране на идеята на „природозащитника спасител на делфините“?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България