Награда за екипа на рудник „Челопеч“

Престижна награда получи екипът на „Дънди Прешъс Металс Челопеч. Те бяха отличени в категория „Технологии” в годишните награди на авторитетното международно минно списание “Mining Magazine”.

Наградата е за реализиран проект за изземане на граничен целик в рудник „Челопеч“  и приложение на нестандартен подход и осигуряване по иновативен и безопасен начин за максимално оползотворяване на руда.

Според регламента на наградите, в края на всяка година читателите на списанието номинират рудници, проекти и екипи за участие в конкурса, а жури от уважавани специалисти в различни области определя в началото на годината победителите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Кога България ще си получи обратно правата върху рудника?…………..Защо всички политици с изключение на Сидеров си затварят очите ,когато се изнася национално богатство от страната ни……….Докога бе,уроди?!

  2. Браво за наградата – чудесно е че са я получили преди да навършат 50г. и да пукнат от натравяне с олово! Иновативно решение на проблема на БГ бюджет с пенсиите – да мрат преди да започнат да ги взимат! ЕВАЛА!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.