Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Изкуствен интелект довършва 10-ата симфония на Бетховен

Отцепиха улица във Варна заради изоставен предмет

Може ли да ми забранят да ползвам неплатен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 10 декември 2019

Катастрофа между два тира блокира движението през Хаинбоаз

Близки на починалия Алекс от Бяла протестираха заради намалена присъда

Над един милиард лева здравни осигуровки е платила държавата

Предоставеният на НЗОК трансфер от държавния бюджет за здравноосигурителни вноски е в размер на 1 051, 8 млн. лв. Това става ясно от писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на въпрос от народните представители от „БСП за България“ Георги Йорданов и Илиян Тимчев относно дължимите от държавата здравноосигурителни вноски за бюджета на НЗОК.

По предварителни отчетни данни за първите 10 месеца на 2018 г. по държавния бюджет разходите за здравноосигурителни вноски от работодатели за персонала в бюджетните организации по показателите на Единната бюджетна класификация, са в размер на 168,5 млн. лв., а общо на ниво консолидирана фискална програма (вкл. Общини и други бюджети и сметки извън държавния бюджет) възлизат на 298,1 млн. лв.

Освен горепосочените разходи, извършени чрез бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет в качеството на работодатели, допълнително държавата прави трансфери към системата на здравното осигуряване и заплаща здравноосигурителните вноски на определени категории лица.

Средствата за здравноосигурителни вноски за тези категории лица се предоставят чрез трансфер от държавния бюджет в размер, определен с годишния закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса на база индикативни разчети за техния брой, по информация на съответните компетентни институции – Националния осигурителен институт, Националния статистически институт, Агенцията за социално подпомагане, Министерство на правосъдието и др., се посочва още в писмения отговор на Горанов и Ананиев.

По отчетни данни към 31.10. 2018 г. предоставеният на НЗОК трансфер от държавния бюджет за здравноосигурителни вноски за тези лица е в размер на 1 051, 8 млн.лв.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Тези пари не ги е платила държавата , а данъкоплатеца чрез своите данъци , за да може боклуците от ГЕРБ и съдружие да крадат на техен гръб .

  2. А с колко милиарда заем заглоби народа? След лечение и след операцията платих общо 1400лв това за здравна рефоема ли го имате безбожници? Геноцида и вас ще стигне, защото на тая пасмина от негодници са и нужни само таква,които плащат.Капитализма без глупаци ще се срине именно за това ви промиват мозъците.

  3. ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ГРОБ И ВОЖДА Й БОКО АКО МИГАТ ЩЕ ИЗОЧАТ КРЪВТТА НА БЪЛГАРСКИЯ РОД, ТА ДАЖЕ И КАЛТА ПОД НОКТИТЕ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ, БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!

  4. Това е платено от нашите вноски здравната каса не е нищо че да плаща парите там са от наши вноски

  5. Това е платено от нашите вноски здравната каса не е нищо че да плаща парите там са от наши вноски.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.