Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Над 1000 карти „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени, кампанията е с номинация за голяма награда

синя зона, Сливен

Над 1000 безплатни туристически карти от новата кампания „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени на туристи и гости на града – съобщи зам.-кметът Стоян Марков. Кампанията започна в края на миналата година, като целта бе да се популяризира историческото и културно наследство в града на Хаджи Димитър,
Добри Чинтулов и първия фабрикант на Балканите Добри Желязков, единственият в страната музей на текстила, историческия музей, който единствен сред сродните в страната пази не копия, а оригиналите на безценни тракийски находки, включително и дамски кожени обувки на 1900 години.

Кампанията се радва на голям интерес, включително и от чужбина. Ако притежателите на туристическите карти посетят посочените в тях 10 обекта в града, те ще могат да участват в томбола на общината в навечерието на празника на Сливен – Димитровден, 26 октомври.

„Стани приятел на Сливен“ е номинирана за голямата награда на журито в Националния конкурс „Чети и пътувай“. Тя е за най-добро събитие в областта на културния туризъм. Освен кампанията, за същата награда е номиниран и Втория средновековен събор „Помни славата“, който бе организиран на късноантичната и средновековна крепост „Туида“ в Сливен.

Селектирането и представянето на номинациите от конкурса ще бъде направено в рамките на Международното изложение „Културен туризъм 2017“ във Велико Търново от 6 до 8 април – съобщиха от общината. Освен двете номинации, има и още една – на туристическия сайт на общината в съответната категория.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.