3-годишно дете е с комоцио след удар от кола в Разград

Ангел Джамбазки, ВМРО: Скандалът с апартаментите не би трябвало да се отрази на управлението

Всички пътници са спасени от повредения норвежки круизен кораб, 11 души са ранени

Георги Свиленски: Скандалът с имотите не дойде от България

Елена Йончева: Настояваме не само за оставката на Цветанов, но и за напускането му от българската политика

НАТО потвърди плановете си за изграждане на склад за американско военно оборудване в Полша

Проф. Христо Пимпирев: Антарктида е бъдещето на човечеството ни

“За няколко лайка повече” е темата, по която пишат бъдещите журналисти (СНИМКИ)

Нови материали от „Годзила: Кралят на чудовищата“ Филмът крачи към кината с гигантски стъпки

Александър Балабанов: Какво става в Малката България? Каквато и да е реч на министър-председател – трябва да завърши с ръкопляскания

Генералният секретар на ООН: Над 130 души са убити при нападение над село в Мали

Демонстрациите на „жълтите жилетки“ в Париж приключиха мирно

Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети Българинът е много чувствителен към имотното състояние и поведението на политиците, заяви вицепремиерът

Eйми Адамс сключва сделка с HBO Актрисата е една от най-търсените звезди на пазара

Футболист си взе белята с Rolls-Royce Резерва на „Реал“ (Мадрид) търпи критики заради лимузина за 350 000 евро

Над 1200 кутии контрабандни цигари задържаха на „Капитан Андреево“

24 520 къса /1226 кутии/ контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на 10.06.2017 г. на МП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

При единия от случаите контрабандните цигари са открити при проверка на лек автомобил „Мерцедес“ с хасковска регистрация. Иззети са 11 320 къса /566 кутии/ цигари от различни марки. В колата, влизаща в страната от Турция, пътували шофьорът и четирима пътници, български граждани, които заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности.

1497344422По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че вместо с бензин, резервоарът е пълен с 566 кутии цигари. Укритите цигари, които е установено, че са собственост на шофьора, са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 5100 лева.

Няколко часа преди това, при друга проверка на товарен автомобил, със старозагорска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват във фабричните кухини, под тапицерията, в тавана на шофьорската кабина, 13 200 къса/660 кутии/ цигари от марките „Victory slims“ и „Esse lights“.

1497344428На шофьора – български гражданин е съставен акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки, като му е иззета сумата от 6600 лева обезпечение по съставения акт.

За първите 10 дни на месец юни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 10 000 кутии цигари без акцизен бандерол.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.