Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Над 1/3 отличници сред 354-те абсолвенти по математика и информатика в Пловдивски университет

Над 1/3 са отличниците сред 354-те абсолвенти от Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, които ще получат дипломите си тази събота на тържествена церемония. „Дипломираните бакалаври са 212, а от тях 59 са отличници. С отличен успех се дипломират 66 от 142-те магистри“, уточни проф. д-р Антон Илиев, декан на ФМИ.

Факултетът по математика и информатика е с над 50-годишна история и е сред най-големите и най-авторитетните в страната. В него годишно се обучават 2200 бакалаври, магистри и докторанти в най-съвременни направления на софтуерните технологии, информатика и математика.

Учебните планове и програми периодично се актуализират, за да отговарят на изискванията на пазара на труда. От началото на учебната 2016/2017 г. бе разкрита и нова специалност „Софтуерно инженерство“ по съвместен проект на Община Пловдив и ФМИ, а 2/3 от студентите в нея са бесарабски българи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Над 1/3 са отличниците сред 354-те абсолвенти от Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, които ще получат дипломите си тази събота на тържествена церемония.“ Хубаво,бравосъ! Но….до есента на 2017-та година всички тези млади хора ще са се отправили на запад. И вече ще станат невъзвращенци. Бългерията ще се лиши и от тях.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.