Над 15 вторични труса на остров Крит

Снимка: Архив

Серия от вторични трусове на остров Крит след вчерашното земетресение. Няма щети и пострадали. Според специалистите на острова се спазват стриктно наредбите за строителство.

Само в рамките на няколко часа бяха регистрирани над 15 вторични труса на остров Крит. Магнитудът се движи в рамките до 4,4 по скалата на Рихтер според информация на Института по геодинамика в Атина. Тази сутрин за три минути последваха нови три труса.

Епицентърът се намира в Егейско море на 28 километра югозападно от селището Сфакианон на дълбочина от 5 километра. Земетресението се усеща чувствително на целия остров, споделят пред медиите местните жители, но няма паника сред хората, предава БНР.

Сеизмолозите прогнозират, че все още природният феномен е в развитие и се очакват още трусове. Предупреждават хората да не се доближават до стари и изоставени постройки.

Щети и пострадали няма, защото строежът на всяка сграда на острова е съобразен с изискванията и е под постоянен контрол на техническите служби, коментират специалистите.

Силите на Гражданска защита са в режим на готовност да окажат помощ.

Коментари

Задължително поле