На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Над 1,5 млрд. лв. евросубсидии за фермерите

Снимка: БУЛФОТО

Отделно 300 млн. лв. държавни помощи и национални доплащания предвидени за земеделците

Близо 1,55 млрд. лева евросубсидии ще получат през 2017 г. българските фермери по схемата за директни плащания, съобщиха за „Труд“ от Министерството на земеделието.

За земеделците са предвидени и над 300 млн. лв. държавни помощи и национални доплащания.

Срокът за подаване на заявления по схеми за директни плащания е от 1 март до 15 май. Тази година ще има промяна на условията за допустимост и обхвата на досега прилагани схеми и въвеждане на нови такива. Измененията касаят въвеждане на изискване за доказване на минимална реализация на мляко или приплоди по схемите в сектор „Животновъдство“. Ще бъде въведен диференциран размер на подпомагането по редица схеми, обясниха още от земеделското министерство.

41 500 000 евро вземат млади фермери

По подмярка 6.1 “Създаване на стопанства на млади фермери” бюджетът е 41 500 000 евро земеделците ще могат да кандидатстват през юли, а максималната стойност за един проект е левовата равностойност на 25 000 евро.

85 млн. евро са определени за подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Фермерите ще могат да получат максимум до 3 млн. евро на проект, а документи ще се приемат в периода май – юни 2017 г.

За предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития по Програма за развитие на селските райони е предвиден бюджет от 8 500 000 евро, а за възстановяване на щетите парите са 4 млн. евро. По тези подмерки периодът на прием е от октомври до ноември 2017 г.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.