Над 150 снегорина са работили през нощта в столицата

В София във връзка с валежите от сняг са направени обработки със смеси срещу заледяване. Във всички райони на София са обработени улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, Южната дъга на околовръстен път, както и основни улици в квартали. През нощта на терен са работили 150 снегопочистващи машини. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Към момента обработки срещу заледяване продължават в районите Триадица, Слатина, Люлин, Възраждане, Студентски. Извършено е и избутване на снежна маса в районите Панчарево, Витоша и Подуяне. В планината Витоша е направено опесъчаване на пътищата „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”.

Започна и продължава почистването на подходи към спирките на градския транспорт и подлези.

В момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути. Столичен инспекторат контролира почистването на снега. Четири екипа на звеното за аварийно-спасителни дейности към Столичната община подпомага дейността.

От Столична община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно.

Коментари

Задължително поле