Над 2 мил. протестиращи ще залеят утре Атина

Драконови мерки засигурност подготвят полицията и службите за сигурност в Гърция, за да се избегнат инцидентите в неделния митинг срещу споразумението от Преспа. 2000 полицаи, дронове и хеликоптери ще охраняват  митинга в Атина

Стотици автобуси с протестиращи се очаква да пристигнат в неделя за проявата, която е настрочена за 14.00 ч. пред сградата на Парламента на площад Синтагма.

2000 полицаи, хеликоптери и дронове ще записват, така че да има видео кадри за ситуацията в центъра на гръцката столица. Ще бъдат създадени "бариери" от полицейски патрули, за да се противодейства при избухване на евентуални сблъсъци.

Очакванията са, че Атина ще бъде залята от над 2 000 000 портестиращи от цаля Гърция. Масовия митинг под мотото "Македония е Гърция" се организира срещу предстоящото ратифициране на споразумението от гръцкия парламент.

Според информация, след спечеления вот на доверие правителството на Ципрас вече е подсигурило 152 депутатски вота за гласуване на споразумението.

Митингът се организира от новосформирания "Комитет за борба за Македония", който включва четири организации, две от които са гърци от диаспора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа