Над 2 000 души на протест срещу преселниците в Ямбол

Снимка: БНТ

В Ямбол над 2000 души се събраха на митинг концерт срещу изграждането на бежански центрове в областта, информира БНТ. Това е вторият такъв протест в града. С митинг-концерта се постави началото на подписка за свикване на местен референдум.

Необходими са малко над 6000 подписа, за да могат гражданите да принудят общинските съвети да насрочат обществено допитване дали хората са съгласни в областта да се изграждат центрове за бежанци, ако се подпишат над 12 000 души референдуми ще се проведат и без съгласието на местните парламенти.

На този етап областният управител на Ямбол заяви, че в елховското село Бояново няма да се изгражда бежански център, защото няма необходимост от него.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не местен, а национален референдум трябва с един въпрос: да пратим ли бежанците хуманно на меркел в берлин.

  2. Оплодяването на младите българки със младо жизнено и страстно арабско семе, ще допренесе до естествения прираст в булгаристан. За това трябва да се радвате, даже и пари да давате на арабите. Защото както чувам от страни всички дами които нямат рожби и са наживели вече 32 години се изреждат покрай лагерите за бежанци та белким заченат и родят поне едно дете в живота си за да не умират самотни. Това е истината . Казаха ми го приятели бугари…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.