Над 20 души загинаха при пожар на жп гара в Кайро

Снимки: Twitter

Над 20 души са загинали и 40 са ранени след инцидент с влак, причинил пожар на гара Рамзес в Кайро, Египет, съобщава BBC.

Ръководителят на железопътната болница в Кайро Мохамед Саид коментира, че броят на жертвите на главната гара в египетската столица се очаква да нарасне.

Смята се, че огънят е бил задействан от взривен горивен резервоар на влак с превишаване на скоростта, който пътува до станция Рамзес.

Според вестник „Ал-Ахрам“ влакът е дерайлирал и резервоарът за гориво е експлодирал, но подробностите все още не са потвърдени.

Влаковете се отклоняват в египетската столица. По предварителна информация, влакът напуснал депото, когато се блъснал в покрита платформа. Експлозията и пожарът се до една от сградите на гара Рамзес.

Съобщава се, че хора са претърпели и отравяне с въглероден окис, тъй като не са могли да напуснат платформата и станцията в паниката.

Служителите по сигурността частично са затворили входовете на гарата. Линейки и пожарни екипи са на местопроизшествието.

Централната жп гара е евакуирана, железопътните услуги са временно преустановени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.