Над 20 хиляди посрещнаха Нова година в Банско

Сред тях бяха и известни личности, които подкрепиха развитието на курорта

Над 20 хиляди души посрещнаха Нова година в зимната ни перла Банско. Сред тях бяха и двама еврокомисари – Мария Габриел и румънката Корина Крецу, министърката на туризма Николина Ангелкова.

И тази година не изневери на традицията да посрещне новата година по пистите и Росен Плевнелиев. Тук бе и политика Цветан Цветанов, Пирин планина избра и Христо Стоичков, който доведе семейството си, той бе в компанията и на ума си Атанас Узунов.

В ресторанта на голф-игрището на Предел Цветан Цветанов посрещна новата година , сред гостите бяха и Георги Костов, шеф на Агенция „Митници“, а Веселин Маринов забавлява компанията в празничната нощ.

Като певец се изяви и Цветанов. Преди това обаче двете еврокомисарки, президента Плевнелиев, Цветанов, кмета на Банско Георги Икономов и други се снимаха в обща снимка с която декларираха подкрепата си за развитието на Банско като курорт и приветстваха решението на министерския съвет за зелена светлина на разширението на Плана за управление на Пирин , което ще доведе до строителството на втора кабинка.

Междувременно опашките отново се извиха пред първа станция на лифта. Концесионерът „Юлен“ прави всичко възможно,за да облекчат туристите. С бусчета те се извозват до ски зоната, а лифт карти се пуснаха за продажби и по рецепциите на хотелите.

Банско е пълен с туристи от Румъния, Сърбия, Гърция. След тях най-голяма е бройката и на туристите от България. Празни места няма, пълни са и базите в Разлог, Предел,Добринище и село Баня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България