Над 300 000 са заразените с коронавирус в САЩ

Най-много смъртни случаи от коронавирус за последните 24 часа са били регистрирани в Съединените щати - 1 399, съобщи "Франс прес". След Америка се нареждат Франция с 1 053 и Испания с 809 починали.

Съединените щати са и държавата с най-много потвърдените случаи на заразени - повече от 300 хиляди души.

Нови 30 случаи на заразени с коронавирус са били регистрирани в континентален Китай, предаде Ройтерс. От тях 25 са хора, завърнали от чужбина, уточняват от агенцията. Съобщава се и за 3 нови смъртни случаи, с които общият им брой в страната достига 3 329 души. Няма нито един новозаразен с Ковид-19 в китайската провинция Хубей, от която тръгна заразата, допълват от Ройтерс.

За първи път от началото на епидемията, в Италия беше регистриран спад със 74 души в броя на хората в интензивни отделения.

„Това е важна новина, защото това позволява на болниците в страната да поемат дъх!“, каза началникът на италианската гражданска защита Анджело Борели.

Вчера италианските власти съобщиха за нови 681 починали, заразени от коронавируса - за първи път от повече от седмица дневният брой на починалите е под 700, отбелязва БТА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка