Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Над 50% от децата имат онлайн контакти с непознати

80% от децата са склонни да излъжат за възрастта си онлайн, за да получат достъп до забранено съдържание. 54 на сто от тях водят кореспонденция с непознат посредством размяна на лични съобщения. Половината родители не знаят, че има или не ползват софтуер за мониторинг на онлайн активността на децата си. В същото време половината от децата още преди 11-годишната си възраст имат профил във Facebook въпреки ограниченията, съобщи БНР.

В съвременния свят децата са дигитални. Не защото използват технологиите, а защото не познават света отпреди технологиите. За разлика от „аналоговите“ родители, продукт на ерата на черно-белия телевизор.

На родителите се пада нелеката задача да повишат дигиталната си грамотност, така че да говорят на един език с дигиталните си деца, които посягат към технологиите още преди да проговорят.

Децата започват живота си в дигиталното пространство без да са наясно колко неподготвени са за това. Но по-страшното е, че и родителите не са готови да отговорят адекватно, освен чрез забрани и ограничения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.