Над 60 000 пътувания се извършват с безконтактна карта

Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев припомни, че месечните карти за пътуване се връщат от 15 март.

Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев: 3% ползват услугата “една линия”

Предпочитан билет е 30 плюс

От 15 март предстои връщането на картата за една линия във вида, в който беше преди 1 януари, припомни Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Това означава, че столичани ще могат отново да зареждат персонализирани месечни карти за наземен транспорт от 23 лева за една линия и месечна от 35 лева за метрото.

Неперсонализираните са съответно 28 и 42 лева.

“Около 3% от пътуванията в столицата се извършват с карта за една линия и затова ще се върне от 15 март. Има дни, в които над 60 000 пътувания се извършват с безконтактна карта”, каза още Дилчев в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

По думите му предпочитаният билет е 30 плюс, а близо 10% от хората, които го ползват, се прекачват. “30 минути е достатъчен прозорец от време, в който да се извърши втора, дори и трета валидация. В момента валидирането е задължително, но няма глоба, ако не се направи. Не делим хората на различни групи, делим ги на редовни и нередовни”, коментира шефът на ЦГМ.

“За тези 6 месеца, откакто работи новата тарифна политика, са продадени толкова годишни карти, колкото предишните 2 календарни години”, допълни Дилчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони