Над 700 почитатели на огнените ритми събра първият Латино Пикник

Проявата пренесе Хавана в Цигов Чарк

Над 700 почитатели на огнените ритми танцуваха салса и пяха латино песни на първия Латино Пикник, който се проведе в Цигов Чарк. Организаторите на събитието Plovdiwood Ent. се бяха погрижили и за най-малките детайли - от външната хасиенда, на която се лееха студени мохито, куба либре и сангрия, до кубинските шапки на персонала и дървените вилички и еко опаковки на храната, които зарадваха и най-претенциозните посетители.

В дансинг бе превърната красива поляна на брега на язовир Батак.

Събитието успя да разчупи всички стереотипи и вместо кюфтета и кебапчета, както някои посетители шеговито подхвърлиха, че очакват, имаше бразилски шишчета, мексикански наденички и салца.

Тематичността се запази и в програмата, която изцяло бе с латино насоченост. За разлика от други ивенти, на латино пикника хората не останаха статични, а напротив много от тях се включиха в уроци по салса. Разкършването на телата бе под умелото ръководство на международните шампиони по салса Димитър Лазаров-De Fuego и Таня Тончева. В паузата между танците присъстващите отдъхваха под звуците на саксофон и китара, а кубинската певица Долорес Естрада изпълни автентични песни от нейната страна и вдигна градуса на настроението още повече.

Гвоздеят на пикника бе сватбата между двама напълно непознати, които водещият и един от организаторите на събитието Стелиан Димитров успя да ожени, естествено на шега. Играта включваше и пробни целувки между тях и присъстващите, а накрая всички избухнаха в бурни аплодисменти и направиха голяма мексиканска вълна.

Цялото забавление се наблюдава от първа линия от специалните гости на събитието, сред които бяха кмета на Община Батак Петър Паунов, представители на общината, част от собствениците на хотели в курорта и бизнесмени.

Коментари

Задължително поле