Над 800 семейства от Пловдив са подали молби за еднократна помощ от 250 лв. за първокласници

Над 800 семейства от Пловдив вече са подали молби за получаване на еднократна помощ от 250 лева за своите първокласници, предаде БНР. От 1-ви юли повече хора имат право на този вид подпомагане, тъй като беше увеличен критерият за доход - по 400 лева на човек, който преди беше по 350 лева.

И тази година най-активни са в пловдивския район "Източен", част от който е ромският квартал "Столипиново". Там до момента са внесени 60 молби. Срокът за подаване на документите е до 15-и октомври. От социалните служби напомнят, че е задължително да се представи бележка от училището, където е записано детето. След 15-и септември инспектори ще проверяват дали действително децата посещават училище. Ако там няма такъв ученик, родителите ще връщат парите.

От Община Пловдив съобщиха, че продължава кампанията за прием в детските заведения. От там са категорични, че местата  за детските ясли и градини са достатъчни, но все още има родители, които не се съобразяват с обявените свободни позиции, а участват за детски заведения без възможности за прием. Така остават незаети места и има все още незаписани деца.

Следващото класиране ще е на 30 август. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 22 август включително.

Коментари

Задължително поле