Найден Зеленогорски: Реформаторите имат четири варианта за кандидат-президент, няма да чакаме последния ден

Найден Зеленогорски

"Четирима остават потенциалните кандидати за президент на Реформаторския блок. Това са Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, Велислав Минеков и о.р. ген. Съби Събев. Кандидатите вече са изслушани, но идеята е всички политически сили от Реформаторския блок и гражданското тяло да застанат зад единна кандидатура, каза председателят на предизборния щаб на блока Найден Зеленогорски пред БНТ.

По думите му, било логично и нормално в една коалиция като Реформаторския блок решенията да се вземат по-бавно и трудно.

"Вече сме на финала, няма да чакаме последния ден, както колегите от ГЕРБ. Ще се опитаме да се справим доста по-рано, защото искаме да има една предкампания. В тази предкампания нашите кандидати да посетят десетина структуроопределящи за вота на РБ големи градове на България", уточни Зеленогорски.

Според Зеленогорски най-важното е да има президент евроатлантик.

"Очевидно е, че има политически сили, които искат да променят курса на България от евроатлантизма, от ЕС и НАТО в друга посока. Силно се притеснявам от генерал Радев. Не ми се струва нормално хора от висшия генералитет да поставят под съмнение превъоръжаването на армията, да поставят под съмнение общите ни ангажименти в рамките на НАТО, да се плашат от това, че български министър на отбраната за първи път ще ръководи американски пилоти" допълни още Зеленогорски.

Коментари

Задължително поле