Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе утре в Александруполис

Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

До 10 000 лв. ще струват на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

Никол Шерцингер във фатално черно

Варна влиза в онлайн платформа за българите в чужбина

Гърция издаде законодателен акт за преодоляване на коронавируса

Най-високият човек в историята

Великанът Робърт Уодлоу с право заема почетното място в списъка на най-високите хора в историята. Роден е в град Алтън, щата Илинойс (САЩ). Появил се е на бял свят с напълно обичайни размери. Но на 8 години, със своите 183 см, вече бил по-висок от баща си.

На 9 години Робърт тежал 82 кг и бил висок 188 см. Бил толкова силен, че с лекота можел да качва баща си на ръце по стълбата в дома им. В училище за него бил изработен специален чин. При завършване на средно образование бил висок 2,7 м.

38-2Безпрецедентния си ръст Робърт дължал на неуморната работа на хипофизната жлеза. Заради височината си той не можел нормално да ходи, затова бил принуден да носи специални скоби на краката си. Постоянно му изтръпвали крайниците. Кракът му бил толкова голям, че носел обувки 78 номер. Можете да видите сравнение между обувките на обикновен човек и тези на гиганта.

Робърт Уодлоу бил национална знаменитост. През 1936 г. гастролирал из Щатите с цирка на братя Ринглинг, а през 1938 г. направил промотур за InterCo. Участвал в реклами на шивашки предприятия, които изработвали за него дрехи с невероятни размери напълно безплатно.

За съжаление, по време на посещението на Националния горски фестивал в Манисти, Мичиган, една от скобите наранила глезена му. Раната се инфектирала и лекарите не успели да спасят живота на Робърт. На 15 юли 1940 г., на възраст 22 години, с ръст 2,7 м и тегло 223 кг, Робърт Уодлоу починал.

Само няколко дни преди смъртта си той бил официално обявен за най-високия човек в света. В чест на Робърт Уодлоу в родния му град Алтън е издигната негова статуя в естествена големина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.