Най-вълшебните места в Германия

Германия е красива страна, предлагаща голямо разнообразие. Тя впечатлява със своята култура и безкрайните си възможности за пътуване. Необясним е фактът защо не присъства в челните списъци с туристически дестинации. Германия е дом на много гори, приказни замъци и удивителни градове, които не са за изпускане. Добавете към всичко това отлична бира и най-големите коледни базари и веднага ще си потърсите самолетни билети.

Вижте местата в Германия, които непременно трябва да посетите! Те притежават прекрасна архитектура и безспорен чар.

 

1. Романтичният път

Романтичният път предлага на пътуващите възможността да открият богатата култура, живописната природа и средновековното наследство на Германия. Минавайки между Вюрцбург и Фюсен, той води туристите през най-зашеметяващите атракции в Бавария. Те включват грандиозния замък Нойшванщайн, бароковия град Вюрцбург, Ротенбург об дер Таубер - най-добре запазеният средновековен град в страната и очарователния регион Пфафенвинкел, известен като подвижна провинция, осеяна със старомодни села и поклоннически църкви.

 

2. Дрезден 

Дрезден е могъщата столица на Саксония. Това е град, изпълнен с живот и е един от най-престижните културни центрове в Германия. Той може да се похвали с богатство от архитектурни съкровища като удивителния дворец Цвингер - един от най-добрите примери за барокова архитектура, впечатляващата тераса на Брюл или величествената Дрезденска Фрауенкирхе, лютеранска църква, която се издига над хоризонта на града.

Очарованието на Дрезден се крие в живописното му местоположение на река Елба, но също така и в примамливите му квартали и известните зелени площи. В допълнение към очарователния квартал Алтщат, където се намират повечето забележителности на града.

 

3. Регенсбург

Един от най-старите градове в Германия е Регенсбург. Той е изпълнен със средновековен чар и оживен студентски живот. Мощният Дунав преминава през центъра му, а тесните криволичещи алеи пресичат Стария град - архитектурен феномен, който днес е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Основан е от римляните още през 179 г. сл. Хр. и е съкровище за всички любители на културата и историята. Най-удивителните забележителности са Каменният мост над река Дунав и катедралата на Свети Петър от 13-ти век, чиито прекрасни готически кули доминират в градския пейзаж.

Независимо от това, Регенсбург има повече барове и пъбове на квадратна миля от всеки друг град в Германия. Това включва и  Wurstkuchl, най-старата механа за колбаси в света.

 

4. Долината Мозел

Долината Мозел е една от най-зашеметяващите забележителности в Германия. Тя е заобиколена от живописни терасовидни лозя, а зад тях са сгушени фахверкови средновековни села и приказни замъци, издигащи се на върха на хълма.

Местният приток на река Рейн създава един от най-добрите региони за производство на бяло вино в страната. Това е отлична дестинация, ако искате да избягате от хаоса на ежедневието, да се потопите в немската култура и да се отдадете на дегустация на вино.

Акцентите включват прекрасния римски град Трир, Кохем, с извисяващия се замък и старомодната крайбрежна алея, сънливото село Байлщайн и елегантния град Нуво Трабен-Трарбах.

 

5. Мюнхен 

Мюнхен е столицата на Бавария и един от най-красивите и удобни за живеене градове в Германия. Той е популярен най-вече благодарение на световноизвестния Октобърфест, но той далеч не е най-примамливото. 
В „космополитния град с голямо сърце“ ще откриете великолепна архитектура, замъци, музеи и прекрасни паркове, както и буйна атмосфера, кипяща от творческа енергия.

Сред най-посещаваните забележителности се нареждат Marienplatz - биещото сърце на Мюнхен, Немският музей, често считан за най-големия технологичен музей в света, емблематичната пивоварна Hofbrauhaus и зашеметяващата Englischer Garten (Английска градина).

Коментари

Задължително поле