Най-добрите офроуд състезатели ще демонстрират умения в Павликени

Най-добрите офроуд състезатели в страната ще мерят сили на полигоните около Павликени. Градът ще бъде домакин на V кръг от Траялния шампионат на България, като почитателите на екстремните спортове ще могат да наблюдават спортното шоу на 14 и 15 септември в местността „Старото стрелбище“.И тази година по трасето ще има нови зони. Изградени са препятствия, сред които са специална пирамида от 200 автомобилни гуми и пръст. Направени са също и „слонски стъпки“ , „мечи стъпки“ и ровове.

"Проявата се организира от местния клуб „Екстрийм 4х4“ и Община Павликени. В надпреварата ще участват екипажи от цялата страна, като участниците са разделени в 6 основни класа. В „Отворен софт“ сили ще премерят 19 возила, а за „Отворен хард“ заявка са дали шест екипа", съобщи Никола Кузманов, председател на клуба в Павликени.

Той допълни, че три класа са включени в националния шампионат- „Стандартен“ с 9 участници, „Модифициран“ с 6 екипажа и „Прототип“ с четири екипа. Като организаторите са предвидили още един клас „Опън прото“, в който могат да се включат всички желаещи. Очаква се поне десет возила да са оцелели в предходните състезания и да се включат.

От Павликени участие ще вземе Никола Кузманов и още един екипаж, който за първа година е подал заявка да бъде част от надпреварата.

Коментари

Задължително поле