Най-здравите бракове в Холивуд

Любовта до гроб не е мит

И в шоубизнеса има образцови двойки

Казват, че в света на шоубизнеса няма истинска любов и концепцията “веднъж завинаги” не съществува. Всъщност сред звездите в Холивуд рядко се намират устойчиви семейства, но все пак има двойки, които са заедно от десетилетия. Въз основа на техните истории могат да се напишат вълнуващи любовни романи. След като се срещат, разбират, че това е любовта на живота им и сега, след десетилетия, отново са щастливи. Вземете за пример холивудската знаменитост Мерил Стрийп и съпруга й, които са заедно повече от 40 години! 

Рита Уилсън и Том Ханкс - заедно от 32 години

Том Ханкс веднъж каза в интервю, че за пръв път видял бъдещата си съпруга по телевизията през 1972 г. по канал ABC, в четвъртия сезон на сериала “Брейди Фамилия”, където Рита играе една от ролите. По онова време Ханкс е само на 16, но признава, че Рита го покорила с красотата си. Явно блондинката влиза в душата му толкова много, че дори става за Том ключов фактор при избора на професия.

По време на първата си среща на живо с Рита, актьорът вече беше женен за Саманта Люис. Годината е 1981 година. Следващата среща на бъдещата двойка се случва три години по-късно на общ кастинг. Тогава Том разбира, че Рита е жената на живота му, а и бракът му със Саманта по онова време вече се раздира по шевовете. Процедурата за развода им се проточва дълго, но въпреки това през 1987 г. Том прави официално предложение на Рита, а през 1988 г. вдигат сватба. Оттогава двамата с право са обявени за една от най-примерните двойки в Холивуд.

Мерил Стрийп и Дон Гъмър - 42 г.

Въз основа на любовната им история може да се напише роман и направи филм. Мерил Стрийп и Дон Гъмър са щастливи заедно 42 години, въпреки че щастието им е предшествано от доста трагични обстоятелства. През 1978 г. Стрийп губи годеника си Джон Казале, с който са били заедно от 4 години. Умира от рак на белия дроб. Не й е лесно и докато е в абсолютно депресирано състояние като приказен принц Дон Гъмър, скулптор и добър приятел на брата на Мерил, се притичва на помощ.

Мерил е безкрайно благодарна на своя “спасител” и започва да му пише писма и приятелството им се превръща в бурен епистоларен романс. И когато Дон се връща в Ню Йорк, прави предложение за брак. Двамата се женят след едногодишна връзка и живеят в щастлив брак повече от 40 лета.

Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик - 23 г.

Те многократно са казвали, че любовта им е от пръв поглед. Тази двойка се запознава през 1991 г. чрез техен общ приятел на парти в Ню Йорк.

Вдигат сватба след 6 години. Интересно е, че гостите на събитието не са били напълно наясно за истинската причина на събирането - актьорската двойка кани всички на “купона”, без да уточнява за какво. В допълнение, булката е в напълно нетрадиционен тоалет, далеч от оная на известната й героиня от “Сексът и градът”. Паркър се появява на церемонията в черно облекло. Актрисата признава, че се страхувала от традиционна сватба, обичаи, воали и бяла рокля. Е, очевидно черната рокля наистина се оказа късметлийска за нея! 

Голди Хоун и Кърт Ръсел - 37 г.

Голди и Кърт се познават от 1968 г., когато за първи път се срещат на снимачната площадка. Но истинските чувства между тях пламват 15 години по-късно. Това отново се случва на снимачната площадка. По това време и двамата вече са преминали през неуспешни бракове, но това не им пречи да се хвърлят през глава в нов любовен романс. Удивително е, че след като са заедно толкова години Голди и Кърт не са женени официално - те са сигурни, че печатът в паспорта не е показател за щастие и успех в семейния живот.

Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас - 20 г.

За първи път се срещат на американски филмов фестивал, организират от Дани де Вито - близък приятел на Майкъл. Същата вечер Катрин Зита-Джоунс получава наградата за главната роля. По това време Майкъл Дъглас е женен, но призна, че още като видял Катрин, се влюбил до уши в нея и й казва: “Искам да станеш майка на моите деца” и обеща, че никога няма да погледне друга жена в живота си.

Но като се има предвид семейното положение на актьора, Зета-Джоунс поставя условието - никаква интимна близост, докато Майкъл не се разведе. Този процес е формализиран и Дъглас веднага предлага на Катрин женитба. Актрисата обаче разумно подхожда към въпроса и заявява, че ще се омъжи за него само ако има брачен договор. Всички познати, включително адвокатът, се опитват да отклонят Майкъл от това приключение, но въпреки всичко, той е абсолютно сигурен в решението си и през ноември 2000 г. в стар хотел в Ню Йорк се провежда звездната сватба.

Между другото, Де Вито, който допринася за запознанството на двойката, тогава е изключително изненадан от това развитие на събитията, защото първоначално искал само да помогне на приятеля си да се поразсее от проблемния си брак. Както и да е, въпреки всички бариери и съмнения на скептиците, тази грациозна двойка е заедно от 20 години, а плодовете на любовта им са две деца.

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем - 10 г.

И още едно наистина образцово холивудско семейство и красива история. Запознанството им става през 1992 г., но истинският им романс започнал 18 години по-късно. Както признава Хавиер, в началото той бил малко уплашен от “огнения” нрав на горящата Крус. През 2006 г. двамата се снимат във филма “Вики, Кристина, Барселона”. Тогава започна любовната им история. Изненадващо, двойката успява да крие любовните отношения доста време. Пресата обаче ги засича заедно след година, но те официално потвърждават връзката си след още три години.

Едва през 2010-а те за първи път се появяват заедно на социално събитие. В същата година вдигат тайна сватба на Бахамските острови, подробностите за която все още не са известни.

Коментари

Задължително поле