Най-малко 35 души са били стъпкани до смърт по време на погребението на Касем Сюлеймани (ВИДЕО)

Снимка: Twitter

Поне 35 души загинаха, а 48 са били ранени, след като са били стъпкани по време на траурната церемония по погребението на иранския генерал Касем Сюлеймани в родния му град Керман.

„За съжаление, в следствие на струпването на множество хора на погребалното шествие в Керман, няколко души загинаха, а други бяха ранени. Те са откарани медицински заведения“, заяви говорител на здравната служба на Иран. Според него обстоятелствата около инцидента още се изясняват, като допълнителна информация ще има след като бъде проведено разследване по случая.

В нощта на 3 януари американските сили извършиха в района на международното летище на Багдад въздушно нападение, в което беше убит Сюлеймани, командир на спецчастите „Кудс“ от Иранската ислямска революционна гвардия, която Вашингтон смята за терористична организация.При нападението беше убит и Абу Махди Ал Мухандис, заместник-командир на иракските шиитски милиции, на когото САЩ приписват организирането на нападението срещу посолството на Вашингтон в Багадад на 31 декември 2019 г.

Коментари

Задължително поле