Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Най-модерен ускорител лекува онкозаболявания Между 150 и 180 пациенти могат да бъдат приемани месечно

Нова Клиника по Нуклеарна медицина и нов линеен ускорител за лъчелечение на онкзаболявания бяха открити в София в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

От ляво на дясно Ангел Ангелов, изп. директор, Мехмет Али Айдънлар, председател на борда и турският посланик Хасан Улусой откриват новото отделение.
От ляво на дясно Ангел Ангелов, изп. директор, Мехмет Али Айдънлар, председател на борда и турският посланик Хасан Улусой откриват новото отделение.

Начело на клиниката застава проф. Антония Цоневска, а началник на Отделението по Лъчелечение и радиохирургия е националният консултант по лъчелечение д-р Румен Лазаров.

До момента в лечебното заведение са инвестирани около 10 млн евро, включително в IT-технологии, обясни председателят на борда и изпълнителен директор на Acibadem Healthcare Group Мехмет Али Айдънлар. Общо инвестиционната програма е на стойност 15 млн. евро, допълни изпълнителният директор на групата Аджибадем Сити Клиник Ангел Ангеов.

Клиниката по Нуклеарна медицина е оборудвана с последно поколение хибридни апарати PET/CT и SPECT/CT. Те позволяват да се получи едновременно функционален и структурно-анатомичен образ на цялото тяло, и да се постави ранна и точна диагноза.

Към момента тези технологии са най-бързо развиващите се образни методи в световен мащаб, a поради ограничената наличност на апаратура и специалисти у нас, има много чакащи пациенти.
Болницата ще може да обслужва между 150 и 180 пациенти месечно, което ще редуцира срока на изчакване за много онкоболни.

В отделението по Лъчелечение е инсталиран авангарден линеен ускорител от последно поколение. Към момента такава апаратура работи само на още две места в Европа. Ускорителят ще допълни възможностите на съществуващия и това ще даде възможност да се поеме целият поток на чакащи за лъчелечение пациенти от София и близките региони.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.